Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23

Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23

Road  08/05/2023

Op zondag 28 mei geven de belofterenners opnieuw het beste van zichzelf tijdens Omloop het Nieuwsblad U23. Er wacht het peloton een wedstrijd van 165,8 kilometer met onderweg elf hellingen en zes kasseistroken. Wie kroont zich tot de opvolger van Luca Van Boven?

Het startschot van de nieuwe editie van Omloop het Nieuwsblad voor beloften weerklinkt om 13.15u in Herzele. Via Zottegem, Sint-Lievens-Houtem en Oosterzele trekken de renners naar de kasseien van de Lange Munte, waar ze een eerste keer de benen kunnen testen. Na ruim 30 kilometer volgt met de Kattenberg in Ename de eerste helling van de dag.

Via de kasseien van de Holleweg en Haaghoek gaat het vervolgens naar de eerste van twee passages over de Leberg. Vanaf dan volgen de hellingen elkaar in sneltempo op. Binnen een bestek van 30 kilometer komen de Valkenberg, Wolvenberg, Molenberg, Leberg, Berendries en Elverenberg-Vossenhol aan bod.

De beklimming van de Muur-Kapelmuur luidt op 65 kilometer van de finish de finale in. Na de iconische helling in Geraardsbergen volgen nog de Bosberg en Congoberg, waarna het peloton opnieuw koers zet richting Herzele. Daar werken de renners nog een lokale lus van 17 kilometer af. Omstreeks 17.10u ontdekken we wie zijn naam aan de erelijst van Omloop het Nieuwsblad U23 mag toevoegen.

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Lees meer | Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele
Lees meer | Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele
Arnaud De Lie sprint naar de zege in Zottegem
Lees meer | Arnaud De Lie sprint naar de zege in Zottegem