Elite Vrouwen toerisme

© Stad Gent
© Stad Gent

Gent

Gent is niet alleen een echte wielerstad, maar heeft een stadscentrum dat geschiedenis ademt. Tussen de burchten van het Gravensteen en de iconische brugjes over de Schelde en de Leie vertoef je er in een van de mooiste pareltjes van Vlaanderen. De stad van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is naast een culturele must-visit ook een culinaire beleving op zich. De Gentenaar is een Bourgondiër. Tijdens je citytrip wil je maag ook wat en kan je kiezen uit een scala aan restaurants, bars en cafés in Gent. Plezier je gastronomische of fusion smaakpapillen. Foodies zijn hier aan het juiste adres. Gent is dé veggiehoofdstad van Europa en haar jonge rock-‘n-roll chefs maken furore binnen de internationale foodscene. Even ontsnappen aan al dat vrolijk stadsgedruis kan in een van de vele natuurdomeinen die de stad rijk is. Ga je neus ophalen in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen of neem een verfrissende duik aan de Blaarmeersen. Weekendje weg? Twijfel niet, genoeg te beleven hier!

Ninove

De finish van Omloop het Nieuwsblad is getrokken in Ninove, midden in de prachtige Denderstreek. De stad is zo’n beetje het kloppend hart van de streek waar De Vlaamse Ardennen, De Groene Gordel en het Pajottenland aan elkaar grenzen. Met de ‘abdijkerk’ ofwel de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk kent Ninove een rijk abdijverleden. Het barokke gebouw prijkt trots boven de skyline van de thuis van de Ninovieters. Je kan in Ninove terecht om even naar hartenlust te shoppen, de ter plaatse gebrouwen Witkap te proeven of om even te bewegen in het groen dat de stad zo mooi omgeeft.

Cycling in Flanders

De essentiële gids voor een ideale fietsbeleving in Vlaanderen. Verneem alles wat je moet weten over fietsen in Vlaanderen. Ontdek indrukwekkende routes, uitdagende bucket lists en tips om je verblijf te plannen!