Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23

Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23

Road  28/05/2023

Een vierde jaar op rij trok een renner van het Lotto Dstny Devo Team aan het langste eind in de Omloop Nieuwsblad voor beloften. Voor Ward Vanhoof, Arnaud De Lie en Luca Van Boven was het de springplank naar de profs. Gianluca Pollefliet, die piste en weg combineert, won na een prangend sprintje met Dylan Vandenstorme (Circus-ReUz-Technord).

Aan animo geen gebrek in het begin van de Omloop. Arno Vanhaecke en Jago Willems kregen vijf buitenlanders met zich mee. Actie en reactie volgden elkaar in versneld tempo op. Op de Hostellerie probeerden Senne Debucke (VDM-Trawobo CT) en Hidde Van Veenendaal de brug te leggen naar de koplopers. In de heuvelzone muisde een bijzonder gretige Lorenz Van De Wynkele (Lotto Dstny Devo Team) er vanonder. Aklilu Arefayree, Kenneth Verstegen, Matis De Meijts, Yorben Lauryssen en Stef Koning pikten voorin aan. Na de Muur van Geraardsbergen bleven ze nog met vijf over.

Na de Congoberg, de laatste beklimming van de dag, volgde er een algemene hergroepering en kon de koers herbeginnen. Warre Vangheluwe (Soudal-Quick Step Devo Team) gooide als eerste een bom in de finale. Roel Vansintmaartensdijk pikte aan en wat later deden een verrassend sterke Sil Van Daele (Bingoal WB), de Nederlander Mike Schuch en Dylan Vandenstorme (Circus-ReUz-Technord) hem dat na.

(Lees verder onder de foto) 

“Met mijn ploegmakker Tijl De Decker heb ik het gat naar de kopgroep dichtgereden. Dat was een belangrijk moment”, aldus Gianluca Pollefliet. “In de finale werd er slag om slinger aangevallen. Tijl probeerde het tot twee keer toe. Ik wipte weg en kreeg Vandenstorme mee. Normaal gezien moet ik de sprint vlot winnen, maar na een zware koers is dat niet hetzelfde. Het was redelijk close, maar ik was zeker dat ik won.”

Gianluca Pollefliet kende tijdens de wedstrijd nochtans de nodige problemen en moest van fiets wisselen net voor de Muur. “De miserie begon al op de kasseien van de Holleweg, toen mijn ketting haperde. Ik bleef verder rijden, maar besloot om voor de Muur toch te wisselen. Op de Muur kon ik goed opschuiven en op de Bosberg zat ik helemaal vooraan. Ik had superbenen. Van deze koers had ik een doel gemaakt."

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele
Lees meer | Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele
Arnaud De Lie sprint naar de zege in Zottegem
Lees meer | Arnaud De Lie sprint naar de zege in Zottegem