Arnaud De Lie sprint naar de zege in Zottegem

Arnaud De Lie sprint naar de zege in Zottegem

Road  05/09/2021

Arnaud De Lie won na de eerste (GP Color Code in Bassenge) nu ook de tweede wedstrijd (Omloop Het Nieuwsblad) van de Road Series U23. In Zottegem was de allrounder van Lotto Soudal sneller dan zijn ploegmakker Milan Fretin en Nathan Vandepitte.

Na een poging van Lucas Grolier bundelde Trystan Fivé (Home Solution-Soenens CT) de krachten met Baptsite Vadic, Liam Slock en Joren Bloem. Daarna was het de beurt aan Brem Deman. Hij kreeg versterking van Siebe Deweirdt en Miguel Ladang (Home Solution-Soenens CT), Benjamin Marais, Thomas Vercauteren, Max Kroonen en Kenneth Caethoven (EFC-L&R-Vulsteke), maar ook deze poging liep spaak. Marco Frigo hield het langer vol. Gust Lootens (Home Solution-Soenens CT) ging er op ruim veertig kilometer van het einde vandoor. Hij werd ingerekend, maar met nog zeven kilometer voor de boeg probeerde hij het opnieuw. Toch draaide het uit op een sprint.

Daarin was de derde plaats weggelegd voor Nathan Vandepitte, een geboren Tieltenaar die over een dubbele Frans-Belgische nationaliteit beschikt. “Mijn ouders kozen voor Albi in het zuiden van Frankrijk toen ik 1 jaar oud was. Als ik in België ben, verblijf ik bij mijn grootouders in Zonnebeke. Met de Flanders Tomorrow Tour in de benen begon ik aan de Omloop Het Nieuwsblad. Gelukkig was ik voldoende gerecupereerd van de driedaagse en dus gokte ik op de spurt. Het bleek de juiste tactiek. Deze derde plaats bevestigt de vele ereplaatsen van de laatste weken”, zegt de renner van Bingoal WB Development Team, die dinsdag ook in de profkoers in Gullegem aan de start verschijnt.

Louis Blouwe legde beslag op de achtste plaats. Cériel Desal was vijftiende, Jens Vanoverberghe 27ste, Gust Lootens 47ste en Thibaut De Smet 48ste. 

Bron: Nieuwsblad
Foto's: 
© Sophie Richez

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Lees meer | Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele
Lees meer | Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele