Ward Vanhoof kan spurtend peloton nipt afhouden

Ward Vanhoof kan spurtend peloton nipt afhouden

Road  08/07/2019

Ward Vanhoof (Lotto Soudal) heeft de Omloop voor beloften op z’n naam geschreven. De 20-jarige Belg was in de slotkilometers ontsnapt en kon aan de meet in Zottegem nog nipt het spurtend peloton voorblijven. Zijn ploegmaat Arne Marit won de sprint om de tweede plaats, de Nederlander Dennis van der Horst (Metec – TKH) werd derde.

De beloften kregen 161 kilometer door de Vlaamse Ardennen voorgeschoteld, met 9 hellingen en evenveel kasseistroken. Na de start in Zottegem ging het richting de Molenberg, Haaghoek en Leberg. Daarna volgde Tenbosse en de mythische Muur van Geraardsbergen en Bosberg. Het peloton liet niemand ver wegrijden.

Halfweg koers kwamen de beloften op het plaatselijke parcours terecht, waar ze vier keer de Lippenhovestraat, Paddestraat en Grotenberg moesten overwinnen. Af en toe raakte een eenzame renner of klein groepje weg, maar het peloton hield ook nu alles onder controle.

Tijdens de laatste beklimming van de Grotenberg vond Ward Vanhoof het uiteindelijk welletjes. Hij kwam met zo’n 10 seconden voorsprong boven en kon nipt standhouden tot aan de meet in Zottegem. Achter hem werd Arne Marit tweede, Dennis van der Horst spurtte naar de derde plaats.

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Lees meer | Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele
Lees meer | Thuisrijder Luca Van Boven zegeviert solo in Herzele