Ninove tot 2025 aankomstplaats van Omloop het Nieuwsblad

Ninove tot 2025 aankomstplaats van Omloop het Nieuwsblad

Road  22/06/2022

In 2018 werd Omloop Het Nieuwsblad voor het eerst betwist tussen Gent en Ninove. Sindsdien wordt de finale van de openingsklassieker gekleurd met het duo Muur-Bosberg. Flanders Classics en stad Ninove zijn dan ook verheugd dat deze wedstrijd ook de komende drie jaar zal thuiskomen in Ninove. 

Vijf jaar geleden werd de aankomst van de openingsklassieker op Vlaamse bodem naar Ninove gehaald. Ninovieter en bezieler van de koers, Willy Verlé, zette mee zijn schouders onder het project maar overleed spijtig genoeg vorig jaar op 80-jarige leeftijd. De koers kwam tijdens deze vernieuwde editie aan op de Halsesteenweg in Meerbeke, een deelgemeente van Ninove, waar ook de Ronde van Vlaanderen tot 2012 zijn ontknoping kende. Maar vanwege het internationale karakter van Omloop Het Nieuwsblad en de groeiende populariteit ervan werd de finishlijn een jaar later verplaatst naar het centrum van Ninove. 

Na een succesvol voorjaar, kijkt Flanders Classics nu al reikhalzend uit naar die traditioneel eerste WorldTour-wedstrijd op Europese bodem in 2023. Tomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, is tevreden dat het traject van Gent naar Ninove behouden blijft: “De gekende finale over de Muur-Bosberg zorgde de afgelopen jaren zowel bij mannen als vrouwen reeds voor mooie winnaars. Daarnaast krijgt de vrouwenwedstrijd vanaf volgend jaar ook de UCI Women’s WorldTour status.”   

Valgren, Stybar, Stuyven, Ballerini en Van Aert konden er de afgelopen vijf jaar net als Siggaard, Van den Broek-Blaak, Van Vleuten (2x) en Van der Breggen zegevieren. En ook de komende drie jaar zullen dus weer grootse namen mogen plaatsnemen op het podium in de wielerstad. En dit na een ongetwijfeld spannende strijd in de Vlaamse Ardennen, waar het duo Haaghoek-Leberg z'n sleutelrol vervult in aanloop naar de finale, dit gekleurd door de Muur van Geraardsbergen en Bosberg. 

Burgemeester Tania De Jonge vult aan: “Ik ben bijzonder tevreden dat we ook de komende drie jaar de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad in Ninove mogen verwelkomen. Deze openingsklassieker zorgt voor een internationale uitstraling van onze mooie stad. Deze verlenging is ook een eerbetoon aan de bezieler van deze Omloop, Willy Verlé. De vorige twee edities verliepen met beperkingen door corona, maar we kijken nu uit naar de volgende editie om er opnieuw een mooi wielerfeest van te maken!” 

Kennismaken met de opvolgers van Wout van Aert en Annemiek van Vleuten doen we tijdens de 78ste Omloop Het Nieuwsblad dus opnieuw aan de finish in Ninove. 

Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Lees meer | Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Lees meer | Gianluca Pollefliet zegeviert in Omloop Nieuwsblad U23
Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Muur van Geraardsbergen en Bosberg opnieuw scherprechter in Omloop het Nieuwsblad U23
Win een gesigneerd Flanders Classics fietsshirt
Lees meer | Win een gesigneerd Flanders Classics fietsshirt