Ontdek de voorlopige deelnemerslijsten voor de openingsklassieker

Ontdek de voorlopige deelnemerslijsten voor de openingsklassieker

Road  16/02/2024

Op zaterdag 24 februari trappen we in Gent het Vlaamse wielervoorjaar op gang tijdens Omloop het Nieuwsblad. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen tekenen de toppers present in ‘t Kuipke. Titelverdedigster Lotte Kopecky kan zich in Ninove tot mederecordhoudster kronen, terwijl Dylan van Baarle en ploegmaat Wout van Aert het onder andere opnemen tegen Arnaud De Lie.

Elite Vrouwen

Bij de Elite Vrouwen is het kijken naar het sterrenensemble van Team SD Worx. Wereldkampioene en titelverdedigster Lotte Kopecky krijgt Demi Vollering en Lorena Wiebes aan haar zijde. Haar ploegmates werden respectievelijk in 2022 en 2023 tweede. De concurrentie zal voornamelijk uit het kamp van Lidl – Trek komen. De Amerikaanse formatie brengt naast Elizabeth Deignan, winnares in 2016, ook de Italiaanse naamgenotes Elisa Balsamo en Elisa Longo Borghini aan de start.

Verder op de voorlopige deelnemerslijst vinden we de namen van het Canyon//SRAM Racing duo Katarzyna Niewiadoma – Tiffany Cromwell, winnares in 2013. Ook de vrouwen van Movistar Team weten wat het is om op het podium van Omloop het Nieuwsblad te staan. Floortje Mackaij werd 3de in 2020. Haar Deense ploeggenote Emma Cecilie Norsgaard Bjerg deed nog een plaatsje beter in 2021. FDJ-Suez schuift Cecilie Uttrup Ludwig naar voren. Maria Giulia Confalonieri, 3de in 2018, verdedigt de kleuren van Uno-X Mobility. UAE Team ADQ rekent op Chiara Consonni en Silvia Persico. Team Visma | Lease a Bike brengt Marianne Vos aan de start.

Download de voorlopige deelnemerslijst bij de Vrouwen Elite hier.

(Lees verder onder de foto)

Elite Mannen

Team Visma | Lease a Bike mocht de voorbije twee edities zegevieren met Dylan van Baarle (2023) en Wout van Aert (2022). Het duo krijgt het gezelschap van Europees kampioen Christophe Laporte en Tiesj Benoot, die beiden al eens derde werden in de openingsklassieker. Ze worden onder andere uitgedaagd door de runner-up van vorig jaar: Arnaud De Lie (Lotto Dstny).

Lidl-Trek rekent op de diensten van Jasper Stuyven, primus in 2020, en Jonathan Milan. Soudal Quick-Step komt dan weer aan de start met het trio Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen en Yves Lampaert, tweede in 2020. Daarnaast vinden we ook nog de namen van Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), Biniam Girmay (Intermarché - Wanty) en Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) op de voorlopige deelnemerslijst. Matej Mohoric en Tim Wellens verdedigen dan weer respectievelijk de kleuren van Bahrain Victorious en UAE Team Emirates.

Download de voorlopige deelnemerslijst bij de Elite Mannen hier.

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Vos sprint naar eerste overwinning in Omloop Nieuwsblad
Lees meer | Vos sprint naar eerste overwinning in Omloop Nieuwsblad
Tratnik haalt het voor Politt op Elisabethlaan
Lees meer | Tratnik haalt het voor Politt op Elisabethlaan
TUDOR wordt officiële timekeeper van de Flanders Classics voorjaarsklassiekers
Lees meer | TUDOR wordt officiële timekeeper van de Flanders Classics voorjaarsklassiekers