Bekijk het overzicht

Startpresentatie in 't Kuipke mét fans

16 February 2022

Volgende week zaterdag begint met de openingsklassieker het Vlaamse wielervoorjaar. En er is goed nieuws! De organisatie en stad Gent maken bekend dat de startpresentaties in ’t Kuipke dit jaar opnieuw met publiek zullen kunnen doorgaan.

Reserveer je ticket hier!  

Het wielervoorjaar werd tot voor de Covid-pandemie met veel entertainment in wielertempel ’t Kuipke op gang getrapt. Na een publieksvrije editie in 2021 zullen fans volgende week zaterdag 26 februari opnieuw hun favoriet(e) kunnen aanmoedigen, al van bij de start. ’t Kuipke opent weer z’n deuren en verwelkomt de wielersupporter opnieuw bij de startpresentatie van zowel mannen als vrouwen. Ook het startschot kunnen fans vanop de eerste rij mee beleven. De teamzone blijft omwille van Covidmaatregelen jammer genoeg afgesloten voor publiek.

“We kijken er net als alle fans enorm naar uit om weer samen van de koers te kunnen genieten”, steekt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel van wal. “Er zijn vanzelfsprekend nog steeds maatregelen van toepassing, maar het is al een hele stap vooruit dat we de supporters weer kunnen verwelkomen.” Te beginnen dus volgende week zaterdag, bij de start van Omloop Het Nieuwsblad, de eerste WorldTour wedstrijd op Europese bodem.

“’t Kuipke openen voor iedereen, dat kan nog niet,” zegt Van Den Spiegel, "maar wel weer voor een maximale capaciteit van 4.000 wielerfans. Wie graag de startpresentaties bijwoont, zal dus zijn/haar plekje moeten reserveren. We zullen een programma aanbieden vanaf 9u30 in de ochtend tot 13u25, wanneer de vrouwen aan hun openingsklassieker beginnen. De start in ’t Kuipke zal alvast Gent ademen, want Gentenaar Sioen en Die Verdammte Spielerei zorgen voor een muzikale noot na de start van de mannen. Het wordt een niet te missen afspraak voor elke wielerfan die de voorbije 2 jaar z’n steentje bijdroeg om al onze wedstrijden veilig te laten doorgaan. Jullie zijn bijzonder welkom!”

Ook schepen van Sport bij Stad Gent Sofie Bracke kan een glimlach niet onderdrukken: “Fantastisch dat we de renners weer live mogen aanmoedigen. Om dat te vieren, krijgt de Gandrien-fietstocht nu ook een vervolg met de Gandrien-wandeling. Een tocht van 10.000 stappen met onderweg heel wat leuke wielerweetjes. Een ideale uitstap met het gezin of onder vrienden.”

Naar de opvolgers van Anna van der Breggen en Davide Ballerini is het nog gissen. Wat wel zeker is, is dat de winnaar en winnares van bij de start in Gent tot aan de finish in Ninove kunnen rekenen op de steun van hun supporters.

Tickets 

Meer informatie 

Gerelateerd nieuws