Bekijk het overzicht

Weergoden zijn peloton gunstig gezind tijdens openingsklassieker

25 February 2022

Zaterdag is het eindelijk zover: de koers komt thuis! Tussen Gent en Ninove wordt dan de Omloop Het Nieuwsblad gereden. De renners en rensters maken natuurlijk zelf de koers, maar bij een koersverloop spelen de weergoden ook een belangrijke rol en die zijn de renners gunstig gezind tijdens hun openingsklassieker. Met lichte bewolking en een zachte temperatuur van om en bij de 10°C ziet het er niet alleen voor de renners en rensters goed uit, maar ook de fans langs het parcours kunnen bij hun terugkomst genieten van het weer. 

Dit jaar dus geen glibberige kasseien op de Muur of op de Haaghoek, maar vooral veel zonnestralen. Het KMI voorspelt voor zaterdag een zonnige dag met voorjaarstemperaturen tussen de 8 en de 10 graden. Naast regen of zon is ook de wind een cruciale factor in de koers. Zaterdag zal die wind zwak tot matig waaien uit het oosten tot het zuidoosten, wat betekent dat de vrouwen en de mannen tussen Haaghoek en Bosberg de wind vooral op kop zullen hebben.  

Zon, koers in de Vlaamse Ardennen, toppers aan de start en vooral eindelijk weer publiek langs de kant van de weg. Alle ingrediĆ«nten zijn met andere woorden aanwezig om er een groot wielerfeest van te maken. Tot zaterdag in Gent, Ninove of ergens langs het parcours! 

Gerelateerd nieuws