Bekijk het overzicht

Openingsklassieker verwelkomt topploegen bij de vrouwen

10 February 2021

Met 24 zijn ze, de ploegen aan die op zaterdag 27 februari aan de start staan in Gent. Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen is intussen toe aan zijn zestiende editie. 9 UCI Women’s WorldTeams en 15 UCI Women’s Continental Teams gaan in de Vlaamse Ardennen de strijd aan om op de Onderwijslaan in Ninove de opvolgster van Annemiek van Vleuten te kronen.

Alle 9 UCI Women’s WorldTeams tekenen present voor de opening van het Vlaamse wielerseizoen op 27 februari. Het Spaanse Movistar Team Women mocht afgelopen winter de winnares van vorig jaar, Annemiek van Vleuten, verwelkomen en ontbreekt niet op de startlijst. Of de ex-wereldkampioene haar overwinning komt verdedigen, is nog even afwachten. Wel zijn we zeker dat Movistar Team Women het alvast opneemt tegen die andere topploegen. Zo zal Ale' BTC Ljubljana, het team van de runner-up van Omloop Het Nieuwsblad 2019 en 2020 Marta Bastianelli, present zijn.

Ook aan de start staan Liv Racing, de ploeg van Belgisch kampioene Kopecky, en Team SDWorx dat, naast dat andere Belgische talent D’hoore, met wereldkampioene Van der Breggen, Van den Broek – Blaak en Pieters heel wat ex-winnaressen in de rangen heeft. Andere namen op de erelijst vinden we in de ploeg van Trek-Segafredo, waar het afwachten is of de koningin van het veld en ex-winnares Brand (2017) ook in de klassiekers mee zal strijden. Daarnaast verschijnen ook het vernieuwde Team DSM, Canyon//SRAM Racing, het Franse FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope en Team BikeExchange aan de start.

Naast deze 9 WorldTeams maken dus ook 15 UCI Women’s Continental Teams deel uit van de openingswedstrijd van het Vlaamse voorjaar. Slaat het gloednieuwe Jumbo-Visma Women Team van Marianne Vos meteen toe in Ninove? Ook het Belgische Lotto Soudal Ladies van de winnares in 2018 Christina Siggaard, Multum Accountants Ladies Cycling Team, Bingoal Casino – Chevalmeire en Doltcini – Van Eyck – Proximus Continental Team maken deel uit van het spektakel dat we op 27 februari mogen verwachten.  

Verder zullen Ceratizit – WNT Pro Cycling Team, Drops - Le Col Supported By Tempur en het Noorse Hitec Products strijden op de vele hellingen die het parcours van Omloop Het Nieuwsblad rijk is. Ook NXTG Racing, Parkhotel Valkenburg, het jonge Ark√©a Pro Cycling Team, Team Rupelcleaning – Champion Lubricants, Team Tibco – Silicon Valley Bank en Valcar-Travel & Service tekenen present voor deze 16e editie van de openingsklassieker.

Wie dit jaar Annemiek van Vleuten opvolgt, weten we dus op 27 februari. De namen van de rensters die aan de start zullen verschijnen, worden later bekend gemaakt.

 

Gerelateerd nieuws