Bekijk het overzicht

Ontdek gaststad Gent met gloednieuwe Gandrien - fietsroute

24 February 2021

Omloop Het Nieuwsblad zal dit jaar doorgaan zonder juichend publiek aan de kanten van het parcours en ook in gaststad Gent zal het stilletjes zijn in vergelijking met vorige jaren. Daarom heeft Stad Gent in samenwerking met organisator Flanders Classics een verzachtend alternatief voorzien: de nieuwe fietsroute ‘Gandrien’.  

Gent is niet alleen de startplaats van Omloop Het Nieuwsblad, maar bij uitbreiding ook van het hele Vlaamse wielervoorjaar. Jammer genoeg kunnen we niet met z’n allen afzakken naar de wielerhoofdstad op 27 februari, maar dat betekent niet dat de stad niet meer ontdekt kan worden. De nieuwe fietsroute ‘Gandrien’ loodst je doorheen het historisch centrum en de deelgemeenten van Gent, langs plaatsen boordevol wielergeschiedenis en leuke koersweetjes. Twee rasechte Flandriens, Iljo Keisse en Jesse Vandenbulcke, verklapten hun favoriete plekjes in en rond Gent en tekenden zo mee het parcours van de 40 kilometer lange tocht uit.  

Volgens CEO van Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel hoef je zelf geen wielerfanaat te zijn om de ‘Gandrien’-fietsroute te rijden: zolang je houdt van de koers, de fiets en vooral van Gent, is de ‘Gandrien’ een aanrader om de stad te ontdekken. 

Klik hier voor meer informatie. 

Afbeelding © Stad Gent  

Gerelateerd nieuws