Bekijk het overzicht

Wie volgt Michael Valgren Andersen op?

20 February 2019

Download hier de deelnemerslijst.

Zaterdag 2 maart klinkt tijdens Omloop Het Nieuwsblad het startschot van het Vlaamse voorjaar. Wie de toppers als Van Avermaet, Matthews en Europees kampioen Trentin voor het eerst dit seizoen wil groeten, zakt maar beter af naar ’t Kuipke. De eerste namen die richting Ninove koersen zijn bekend. Op de voorlopige deelnemerslijst van de eerste WorldTour-wedstrijd op Europese bodem staat de wereldtop.

De winnaar van vorig jaar, Michael Valgren Andersen, staat dit jaar aan de start bij zijn nieuwe Team Dimension Data. De Deen krijgt heel wat concurrentie in z’n zoektocht naar een tweede opeenvolgende zege. Bij Deceuninck - Quick-Step zetten ze, voorlopig, een stevige selectie op papier. Onder andere tweevoudig Dwars door Vlaanderen-winnaar Yves Lampaert zou zich tonen op weg naar Ninove, net als Philippe Gilbert en Zdenek Stybar.

Die andere Belgische WorldTour-ploeg, Lotto Soudal, aast al enkele jaren op een overwinning in Omloop Het Nieuwsblad. Daar smijten ze voorlopig sterke ijzers in het vuur met Tiesj Benoot, Jens Keukeleire en Tim Wellens. Ook het nieuwe CCC Team van Greg Van Avermaet, winnaar in 2016 en 2017, heeft z’n voorlopige selectie bekend gemaakt. Van Avermaet kan rekenen op Lukasz Wisniowski, die vorig jaar op de tweede plek eindigde na Valgren Andersen.

Bij AG2R La Mondiale mag Oliver Naesen het mooie weer maken, Sep Vanmarcke, winnaar in 2012, probeert hetzelfde te doen voor EF Education First met ex-winnaar Sebastian Langeveld in steun. De supporters van Edward Theuns en Jasper Stuyven mogen de kelen al smeren, de twee Belgen staan bij Trek-Segafredo op de voorlopige lijst, samen met aanstormend talent Mads Pedersen. Een Belgische youngster om in de gaten te houden is Jasper Philipsen. Als alles goed gaat, zal de Limburger van UAE Team Emirates voor het eerst als prof de Haaghoek, Molenberg en Muur van Geraardsbergen trotseren tijdens de openingsklassieker.

Jürgen Roelandts en Jens Debusschere zochten in de winter andere oorden op. Ze staan voor hun nieuwe teams, resp. Movistar Team en Team Katusha Alpecin, bovenaan de eerste selecties. Omloop Het Nieuwsblad is het eerste klassieke avontuur voor Wout van Aert bij Team Jumbo-Visma. Ook Jan Bakelants trapt het seizoen af bij z’n nieuwe Team Sunweb, hij gaat in principe op pad met de flitsende Michael Matthews.

Naast de Australiër staan er nog sterke én rappe mannen op die eerste, voorlopige deelnemerslijst van de openingsklassieker. Hij krijgt concurrentie van Europees kampioen Matteo Trentin (Mitchelton-SCOTT) en de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Bij Team Sky rekenen ze voorlopig op de sterke man Ian Stannard, winnaar van de Omloop in 2014 en 2015, en Luke Rowe.

Ook bij de zeven wildcards zijn er nog interessante namen terug te vinden, zoals Niki Terpstra, die deze winter de overstap maakte naar het ProContinentale Direct Energie. Stijn Devolder deelt z’n ervaring in het voorjaar bij Corendon-Circus. Lars Boom doet hetzelfde bij Roompot-Charles.

De teams kunnen hun selectie op deze eerste en voorlopige deelnemerslijst uiteraard de komende weken nog wijzigen. Belangrijke veranderingen zullen steeds door Flanders Classics gecommuniceerd worden.

(c) Digitalclickx

  • (c) Digitalclickx © (c) Digitalclickx

Gerelateerd nieuws