Bekijk het overzicht

Vlot naar Omloop Het Nieuwsblad!

24 February 2022

Zaterdag is het weer zover! Dan verwachten we de beste klassieke renners en rensters in Gent voor de aftrap van het wielervoorjaar. Dit jaar zijn zij niet de enigen die we dan met open armen zullen opwachten, want na een jaar afwezigheid zal ook jij er weer bij zijn! We zetten nog even op een rijtje wat jij allemaal moet weten om van de openingsklassieker een waar koersfeest te maken!  

Covid-19 

Na een editie zonder fans opent ’t Kuipke zaterdag opnieuw z’n deuren en wachten fans hun favorieten weer op aan de Haaghoek en op de Muur. In onze fanguide ontdek je waar en wanneer je je favoriete ren(st)er kan aanmoedigen. Heb wel bij start, finish en langs het parcours steeds je mondmasker op zak, zodat je het kan opzetten wanneer afstand houden moeilijker wordt.  

De fans die een ticket reserveerden voor ’t Kuipke dienen naast hun ticket ook zeker hun CST (afgeprint of op je smartphone) bij te hebben. Aan de start en bij de aankomst sta je weer op de eerste rij. Jammer genoeg zullen de teamzones in Gent (in Hal 6 en Floraliënhal) en Ninove ook dit jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Zo respecteren we de teambubbels en kan het voorjaar op een veilige manier verlopen. 

Mobiliteit & toegankelijkheid 

Ben je van plan om een kijkje te komen nemen en heb je je route voor zaterdag al uitgestippeld? Neem dan zeker nog eens een kijkje op de mobiliteitspagina zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.  

Heb je een fysieke beperking en heb je vragen over hoe jij het gemakkelijkst naar Omloop Het Nieuwsblad kan komen? Scrol dan zeker ook eens door de pagina, zodat je de nodige voorbereidingen kan treffen.  

Bewoners van stad Gent vinden hun bewonersbrief naar aanleiding van de Omloop hier.  

Gerelateerd nieuws