Bekijk het overzicht

Van Avermaet: “Ik was niet de sterkste vandaag”

25 February 2017

“Ik kende de helling van vorig jaar”, zei Van Avermaet aan Sporza. “Het is beter om op tijd aan te zetten. Het is een sprint die mij enorm goed ligt. Ik ben blij dat ze de aankomst daar gelaten hebben. Ik heb onderweg mijn deel van het werk proberen doen. Maar ik was zeker niet de sterkste vandaag. Peter reed heel rap. Voor mij en Sep was het op een gegeven moment bijten.”

“We hadden afgesproken om tot in Gent te rijden. Iedereen moest zijn deel doen. Sep begon te linkeballen, zijn goed recht, maar daar moeten wij ons niet bij neerleggen.”

“Het perfecte start van het seizoen. Als alles goed blijft gaan heb ik nu een goede kans om de Ronde Van Vlaanderen te winnen. Dat is mijn grote doel dit jaar.”

“Er is altijd wat geluk bij”, ging Van Avermaet verder in de studio. “Je mag geen val hebben op een slecht moment. Je kan niet altijd alles weten maar je weet wel dat je zeker vanaf de Taaienberg vooraan moet zitten. Voor mijn ploeg is het ook het plezantste om van daar de koers te maken. Op een bepaald moment zat ik gewoon à bloc in Peters wiel. Het was weer leuk om met hem en Vanmarcke samen te rijden. Dan weet je dat je sowieso op het podium staat. Wie 1, 2 of 3 wordt, maakt niet zoveel uit.” Waarop Vanmarcke inspringt met grote ogen. “Ja dat zeg jij omdat je de eerste bent. Dan win ik anders wel de volgende keer.” Van Avermaet lacht en vult aan: “Ik bedoel gewoon dat je voluit kan rijden dan.”

Van Avermaet verloor zijn drinkbus onderweg. “Op een bepaald moment zat ik even zonder drinken. Op de Molenberg kon ik geen drinkbus aannemen omdat Sep te rap reed. Maar het is toch nog goed gekomen. Ik heb nog genoeg drinken gehad doordat ik die tweede bus wel kon aannemen. En dat was belangrijk want zeker in de Omloop Het Nieuwsblad kan je een hongerklop krijgen. Het is de eerste keer dat je voluit koerst van heel ver voor de aankomst, eigenlijk bijna van 70 kilometer van de finish begin je voluit te koersen. Dan moet je oppassen en zeker blijven eten. Ik heb er proberen op te letten. Morgen sta ik aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne en ik zal proberen om mee te doen. Natuurlijk win ik liever in de Omloop, maar het is een goede training en met de wind die er staat is er zeker iets mogelijk. Ik ben heel blij dat ik goed ben ondanks dat breukje. Ik ben enkele weken verloren, maar het is goed gekomen. Ik voelde dat ik goed was, maar het is altijd afwachten. Je moet natuurlijk een parcours hebben dat je gewoon ligt. In Oman was het altijd net iets te lastig voor mij om uit de verf te komen.”

Bron: www.sportwereld.be

Credits: Photonews

Voor meer reacties van de 72e Omloop Het Nieuwsblad op http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/wielrennen