Bekijk het overzicht

Thijs Zonneveld voorspelt: Sebastian Langeveld wint Omloop

1 March 2019

Het wielerjaar lijkt ieder jaar vroeger te beginnen, maar jij bent nog een van de die-hard wielerfans die in Omloop Het Nieuwsblad dé opener van het seizoen ziet?

Het is die ene wedstrijd waar je de hele winter naar uitkijkt en waarover je de hele winter speculeert. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar 2 maart. ’s Avonds, voor ik onder de lakens kruip, tel ik nog even hoeveel nachtjes het nog slapen is. Dat zegt genoeg denk ik. En eerlijk, ja Omloop Het Nieuwsblad is belangrijk, want die eerste klassieker, zo is er maar één.

Als je ’s nachts ligt te dromen over Omloop Het Nieuwsblad, dan moeten er ongetwijfeld ook al enkele koersscenario’s de revue gepasseerd zijn. Wat is het scenario van je dromen?

Het weer speelt een enorm belangrijke rol. Ik smeek bij de weergoden op een beetje regen en een smerige, harde wind. Schuin op de flank uiteraard, zodat er op de open stukken waaiers kunnen worden getrokken. De finale werd in de voorbije edities telkens heel vroeg opengebroken. Gilbert, Wellens en Terpstra in de aanval op een kilometer of zeventig van het einde, een verbrokkeld peloton, renners die terugkomen vanuit de achterhoede en anderen die teruggeslagen worden uit een winnende positie. Zoiets zou niet slecht zijn als scenario voor de openingsklasieker. Ik hoop dat we met z’n allen de laatste twee uur van de koers op het puntje van onze stoel zitten en geen tijd meer hebben om naar toilet te gaan. Wie er uiteindelijk wint? Dat is voor mij van secundair belang.

Welke namen schuif je dan naar voor?

Ik heb een zwak voor Tim Wellens. Ik hou van zijn manier van koersen, zijn houding op de fiets, alsof Rodin hem erop heeft gebeeldhouwd én van het feit dat hij geen blad voor de mond neemt in interviews. Gezien zijn vorm in het voorseizoen zou het me niet verbazen als hij in de Omloop meedoet voor de knikkers. Zeker als de regen met bakken uit de lucht valt.

Zijn er landgenoten naar wie je uitkijkt?

Mike Teunissen en Taco van der Hoorn kan je maar best in de gaten houden. In Nederland zijn ze wat ondergesneeuwd door de aandacht voor Dumoulin, Groenewegen en Terpstra, maar we hebben een paar renners klaarzitten die al jaren stapje voor stapje richting de top sluipen. En dan is er natuurlijk jong Belgisch talent. Door alle aandacht voor Remco Evenepoel lijken jullie bijna te vergeten dat jullie ook nog Jasper Philipsen hebben. Die jongen heeft enorm veel mogelijkheden in de sprint én het klassieke werk.

Met al je inside kennis, Thijs, noem ons één naam?

Ik gok op een outsider: Sebastian Langeveld. Afgelopen weken kwam ik hem enkele keren tegen in strandraces. Ik heb om m’n moeder gehuild in z’n wiel. Hij rijdt veel en veel harder dan de voorgaande jaren. De concurrentie is gewaarschuwd!

 

PROGNOSE THIJS ZONNEVELD: SEBASTIAN LANGEVELD

 

(c) Photonews

  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws