Bekijk het overzicht

Stybar: "Mijn ploegmaten hebben mij aan de overwinning geholpen"

3 March 2019

Zdenek Stybar won Omloop Het Nieuwsblad 2019 na een indrukwekkende demarrage in de laatste drie kilometer. De Tsjech van Deceuninck-Quick Step bezorgde zijn team zo haar eerste overwinning in de Omloop sinds 2005. 

Net na de Muur van Geraardsbergen zei ploegleider Tom Steels me vanuit de auto: "We hebben nog drie jongens achter jou, maar jij bent vandaag onze kopman! Je kunt het!" Dus heb ik extra mijn best gedaan om hen niet teleur te stellen. Mijn ploegmaten hebben mij vandaag geholpen en dat vind ik zo leuk aan ons team: soms werk ik voor hen, soms werken mijn ploegmaten voor mij. De benen zijn het allerbelangrijkste in een klassieker, maar het is ook van belang dat we elkaar steunen. En dat heeft de ploeg vandaag uitzonderlijk goed gedaan."

"Op het einde merkte ik dat Tim Wellens niet meer met ons meedraaide. Daardoor zag ik zijn aanval wel aankomen. Ik dacht eerlijk gezegd dat hij vroeger zou aanvallen, aangezien het daarvoor licht bergof ging. Maar hij wachtte. Zelf was ik niet van plan om te demarreren. Ik anticipeerde op de sprint, want ik had er alle vertrouwen in dat ik de sprint kon winnen, zeker met alle bochten vlak voor de finish. Maar na de aanval van Wellens, die niet kon wegrijden, zag ik mijn kans. Ik dacht niet meer na... Greg Van Avermaet was vandaag ook heel sterk, maar hij had net de kloof op Wellens gedicht. Ik denk niet dat ik slimmer of beter was vandaag, ik had gewoon meer geluk."

"Pas in de laatste bocht voor de finish wist ik met zekerheid dat ik zou winnen. Het is 14 jaar geleden dat dit team, Quick-Step, deze wedstrijd kon winnen. Ik ben dus ech trots dat ik het vandaag kon afmaken, voor de ploeg. En nu moeten we hopen en geloven dat w op dit elan verder kunnen gaan en ook andere belangrijke wedstrijden kunnen winnnen."

 

(c) Photonews

  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews