Bekijk het overzicht

Sep Vanmarcke: “Ik kreeg orders”

25 February 2017

“Voor de wedstrijd had ik getekend voor een derde plek. Want dan weet je nog niet helemaal waar je staat op dit niveau. Voor de heuvelzone voelde ik dat ik goed ging zijn en tijdens de heuvelzone bleek dat ook. En naarmate de wedstrijd vorderde begon ik in mijn winstkansen te geloven. Het is moeilijk om tegen die mannen te sprinten. Maar als ik op kop zat, dacht ik dat ik een kans had. We hadden gezegd dat we niet gingen aanvallen en dat we met drie naar de finish gingen rijden. Toen Sagan doorreed, zat ik volledig à bloc en kon echt niet meer overnemen. Misschien verspilt hij soms wat te veel energie, maar hij is zodanig goed. Hij traint dan wat in de wedstrijd. Ik denk dat Sagan zich heeft laten ringeloren. Wij (hij en Greg Van Avermaet) weten dat je op de Molenberg op positie één of twee moet zitten. De stenen liggen daar zo slecht dat je best op kop zit. Dus maakte ik daar tempo.”

“De doelstelling van ons drie is om door te groeien nu. Als je ziet welke drie mannen de finale rijden en sprinten voor de zege, dat zijn bijna dezelfde als vorig jaar.”

“Greg maakte zich misschien kwaad op mij dat ik op een bepaald moment niet meer meedraaide. Maar toen de voorsprong richting de minuut ging, dan kreeg ik orders om het kalmer aan te doen.”

“Zij zijn allebei letterlijk kampioenen en ik won nog heel weinig. Dus dan is het ook niet heel onterecht dat ik eens een beurt over sla om te herstellen”

Bron: www.sportwereld.be

Credits: Photonews

Voor meer reacties van de 72e Omloop Het Nieuwsblad op http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/wielrennen