Bekijk het overzicht

Rondewinnaar Asgreen neemt het op tegen Van Aert en Pidcock

21 February 2022

Naar jaarlijkse gewoonte maakt Gent zich op voor de aftrap van het Belgische wielerseizoen. De voorlopige deelnemerslijst van Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 26 februari belooft alvast een mooie wedstrijd tussen Gent en Ninove.  Het is uitkijken naar onder andere Belgisch kampioen Van Aert en wereldkampioen veldrijden Pidcock. Zij nemen het op tegen ex-winnaars Stuyven, Gilbert, Stybar en Ronde van Vlaanderen winnaar Asgreen.

Ontdek hier de voorlopige deelnemerslijst van Omloop Het Nieuwsblad.

Quick-Step Alpha Vinyl staat met een sterke formatie aan de start van de eerste WorldTour wedstrijd op Europese bodem. Naast Ronde van Vlaanderen winnaar Asgreen en ex-winnaar Stybar (2019) zijn ook Lampaert en Senechal van de partij. Ook keizer van ‘t Kuipke, Iljo Keisse, staat bij z’n afscheidsjaar aan de start van de openingsklassieker die in zijn Gent vertrekt.  

Jumbo-Visma doet de fans dan weer uitkijken naar de Belgische driekleur. Kopman Van Aert staat volgens de voorlopige deelnemerslijst samen met nieuwkomers Benoot en Van der Sande aan de start. Ook Teunissen en Van Hooydonck, die vorig jaar hun kopman met succes bijstonden, zijn erbij. Bij Lotto Soudal rekenen ze op tweevoudig winnaar Gilbert en man in vorm Wellens, die dit seizoen al twee overwinningen op zak kon steken. Zij zullen sterk omringd worden door het trio Campenaerts, Van Moer en Vermeersch.

Nog een ex-winnaar vinden we terug in de voorlopige selectie van Trek-Segafredo. Stuyven, die in 2020 mocht zegevieren, staat samen met Edward Theuns aan de start. Meer Belgen zijn te vinden bij het Franse AG2R Citroën Team, waar tweevoudig winnaar Greg Van Avermaet en Oliver Naesen het mooie weer moeten maken. Bij dat andere Franse WorldTeam, Groupama FDJ, is het uitkijken naar Küng, die de handen in elkaar slaat met Jake Stewart, vorig jaar tweede na Ballerini.

Ook Israel – Premier Tech brengt met Sep Vanmarcke een ex-winnaar aan de aftrap van het seizoen. Ook zo voor EF Education-Easypost, waar Michael Valgren (winnaar in 2018) het gezelschap krijgt van Keukeleire. Bij Ineos Grenadiers staat de kopman nog maar voor de tweede keer aan de start in Gent. Wereldkampioen veldrijden en olympisch kampioen mountainbike Pidcock maakt zich klaar voor Haaghoek en Muur van Geraardsbergen, met ploegmaat De Plus in steun. Bahrain Victorious daarentegen rekent op de sterkte van Colbrelli die samen met Mohoric aan de start staat. Astana Qazaqstan Team zakt dan weer met Moscon en Lutsenko naar Gent af.

Het is traditiegetrouw ook uitkijken naar nieuwe shirts. Zo staat Degenkolb dit jaar aan de start voor Team DSM, samen met Kragh Andersen, terwijl UAE Team Emirates alles inzet op de Italiaan Trentin. Bij de UCI ProTeams is kopman Sagan de meest opvallende nieuwkomer voor TotalEnergies. Hij slaat de handen in elkaar met Boasson Hagen, Terpstra en Turgis. Alpecin-Fenix brengt tot slot De Bondt en Meurisse in stelling.  

Een mooie voorlopige deelnemerslijst op 26 februari voor de Omloop Het Nieuwsblad als seizoensopener. Wie zichzelf die namiddag tot winnaar kroont, ontdekken we volgende week op de onderwijslaan in Ninove. Bekijk hem nog eens hier

Gerelateerd nieuws