Bekijk het overzicht

REACTIES: Greg Van Avermaet: “De benen zeiden neen”

3 March 2019

Greg Van Avermaet: “De benen zeiden neen”

“Het zat erin, ik had hier graag gewonnen. Ik ben dus ontgoocheld, ja”, klonk het bij nummer twee Greg Van Avermaet. “Het verstand zei om Stybar te gaan halen, maar de benen zeiden even ‘neen’. Dat is frustrerend. Hij pakte 2-3 meter en dan is de vogel gaan vliegen. Ik hoopte nog even dat Lutsenko het gat kon dichten, want die reed echt sterk. Dat lukte niet en ik kon even niet reageren.”

Vlak daarvoor reageerde Van Avermaet nog wel met succes op de versnelling van Tim Wellens. “Die aanval doet me inderdaad dood, maar dat is zijn goed recht natuurlijk. Hij rijdt de koers die hij moet rijden. Maar daardoor kwam ik te snel in de wind en ik moest die inspanning iets te lang doortrekken. Daarvan profiteerde Stybar goed. Ik was de snelste van de groep en heb mijn verantwoordelijkheid genomen. Met 5 man is het ook wat moeilijker om de aanvallen te beantwoorden, dan bijvoorbeeld met drie. De conditie is prima, ik had deze week al goed benen. Het was afwachten hoe het in de koers zou zijn, want Oman en Valencia zijn toch anders. Maar ik ben tevreden met hoe het loopt."

 

Tim Wellens: “Ik hoopte op twijfel”

Tim Wellens kon vrede nemen met zijn derde plaats. “Ik ben tevreden. Ik heb een beetje de kat uit de boom gekeken, derde worden was het hoogst haalbare.” Wellens plaatste in het slot een aanval. Van Avermaet sprong meteen op zijn wiel, waarna Stybar zijn beslissende demarrage plaatste. “Mijn aanval was een ingeving op het moment zelf. Ik hoopte op twijfel, maar ze reageerden direct. Ik heb me wel geamuseerd.”

“Het leuke aan Vlaanderen is dat het meer open koers is, meer dan in de Ardennenklassiekers waar het vaak afwachten is. Misschien moet ik in de toekomst toch meer Vlaamse koersen rijden, het past me wel. Ik heb hier echter minder een band mee dan met de Waalse wedstrijden, ik heb hier weinig getraind vroeger. Normaal is de Omloop mijn enige Vlaamse klassieker. We moeten nog even bekijken met de ploeg, maar in principe was het de enige.”

 

Lees meer reacties in het artikel van Het Nieuwsblad

(c) Patrick Verhoest

  • Patrick Verhoest © Patrick Verhoest
  • Patrick Verhoest © Patrick Verhoest