Bekijk het overzicht

Praktische informatie: teambussen te bezichtigen in de Floraliënhal, gratis ploegvoorstelling in 't Kuipke

21 February 2017
  • Start: presentantie renners op het podium in 't Kuipke

Om de toetreding tot het WorldTour-niveau kracht bij te zitten wilde organisator Flanders Classics dit seizoen uitpakken met iets nieuws voor de wielerfans, die elk jaar massaal komen afgezakt naar de start- en aankomstsite van de Omloop. Zo zijn de ploegbussen dit jaar te bezichtigen in de Floraliënhal en kunnen de fans doorsteken naar ’t Kuipke voor de presentatie van de teams op een groot podium. Alle fans kunnen deze presentatie bijwonen en hebben vrije toegang tot de Floraliënhal. Er hoeven dus op voorhand geen toegangstickets aangekocht worden voor voorstelling in 't Kuipke!

“Vorig jaar hadden we veel geluk met het weer, maar door alles overdekt te houden, willen we op zeker spelen en nog meer fans naar de start lokken. Op deze iconische wielerplaats willen we renners een eerste échte keer in de spotlights plaatsen", vertelt koersdirecteur Wim van Herreweghe.

De deuren van deze legendarische wielerplaats in Gent zullen openen om 9u. De presentatie van de renners start om 9u45 en zal in goede banen geleid worden door Studio Brussel-presentator en MC van dienst Stijn Vlaeminck en sidekick Johnny DC. Zij kondigen de renners aan met een gepaste achtergronddeuntje, nadien is het aan Michel Wuyts om de renners een eerste keer in het nieuwe seizoen het vuur aan de schenen te leggen met enkele korte vraagjes.

Het startschot zal worden gegeven op de Emile Clauslaan, voor het SMAK (naast 't Kuipke) om 11u35.

  • Tijdens de race: grote schermen aan de aankomstzone

Ook voor de fans die zijn afgezakt naar Gent en er blijven om de aankomst van de renners te zien, zijn er de nodige voorzieningen. Zo zijn er twee grote schermen geplaatst waar de fans geen minuut van de 72e Omloop Het Nieuwsblad hoeven te missen.

  • Aankomst op de Emile Clauslaan

De aankomst ligt net als vorig jaar op de licht hellende Emile Clauslaan ter hoogte van de Plantentuin aan de Ledeganckstraat. Omstreeks 16u30 worden de renners opnieuw aan de aankomst verwacht en kennen we de opvolger van Greg van Avermaet.

  • Grondplan startsite Omloop 2017 © Grondplan startsite Omloop 2017