Bekijk het overzicht

Marriott Gent nieuwe partner van Omloop Het Nieuwsblad

14 February 2020

Marriott Residence Inn Gent is sinds half november open en ligt vlakbij de afrit van de E17 en de E40. Met ook de R4 en het Sint-Pietersstation dichtbij scoort het hotel alvast zeer goed op vlak van bereikbaarheid en is het de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Bovendien is het concept van Marriott Residence Inn eerder origineel. Het hotel is vooral bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een langer verblijf en het wil zich ook profileren als een sporthotel. Wij spraken met Director of Sales, Marketing & Events Céline Roosen.
 

In november 2019 opende Marriott Residence Inn. Waarvoor staat het hotel precies?

Zo’n Residence Inn is eigenlijk een populair Amerikaans concept dat zich vooral richt op mensen die ergens langer willen verblijven en bijvoorbeeld geen zin hebben om een appartement te zoeken. In Mariott Residence Inn kunnen gezinnen samen in één kamer verblijven. We hebben gewone kamers voor twee personen, maar we bieden ook ruimtes tot zes personen aan. Bovendien bevat elke kamer een klein keukentje en zijn huisdieren toegelaten. Ons hotel is zowel voor zakelijke als voor toeristische bezoeken geschikt. We vallen onder dezelfde eigenaar als Holiday Inn Express en het Mariott Hotel in het centrum van Gent, dus we hebben best wel wat ervaring.
 

Marriott Residence Inn wil zich ook profileren als een sporthotel. Hoe proberen jullie de wensen van wielerploegen of andere sporters precies te vervullen?

Tussen Residence Inn en Holiday Inn ligt een privéparking. Die kan bijvoorbeeld door de ploegbussen van wielerteams gebruikt worden. Tussen de twee gebouwen ligt ook een restaurant dat samenwerkt met beide hotels. Dat restaurant serveert speciale sportmenu’s. Verder is er een moderne, grote fitness in het hotel die 24u op 24u beschikbaar is.
 

Welke bekende sportfiguren kregen jullie al over de vloer?

Voorlopig nog geen enkele, maar we zijn natuurlijk nog niet lang open hè. We hopen daar dus snel verandering in te brengen. In Holiday Inn verbleven wel al verschillende wielerploegen. Aangezien beide hotels dezelfde eigenaar hebben, weten we dus wel al hoe we hen moeten ontvangen en wat hun wensen zijn tijdens hun verblijf.
 

Hoe staan jullie tegenover de nieuwe samenwerking met Flanders Classics? Waarom is die samenwerking voor jullie interessant?

Zoals gezegd wil Marriott Residence Inn zich graag profileren als een echt sporthotel. Daarbij past natuurlijk de samenwerking met Flanders Classics perfect. Bovendien zijn Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen zo populair in deze streek dat zo’n samenwerking natuurlijk ook commercieel interessant is voor ons. We staan er dus voor de volle 100 procent achter.

 

Meer info: www.marriott.com

Gerelateerd nieuws