Bekijk het overzicht

Laurens De Plus: " “Dat Philippe nu al het parcours heeft verkend, bewijst hoe hard hij ermee bezig is”

23 December 2017

Maandag 11 december. Terwijl half Vlaanderen in de file staat door het hevige winterweer, verkennen Quick-Step Floors-ploegmaats Laurens De Plus en Philippe Gilbert in de auto de nieuwe finale van de Omloop Het Nieuwsblad. Dat ze met de nodige moeite de gladde en besneeuwde Bosberg opgeraken, zorgt op sociale media voor enige hilariteit. “Maar het toont wel aan hoe hard Phil nu al met de Omloop bezig is”, vertelt Laurens De Plus, zelf geboren en getogen in aankomstplaats Ninove.

“Ik heb van meerdere renners positieve reacties gehoord en ook binnen onze ploeg leeft de ‘nieuwe’ Omloop enorm”, vertelt Laurens De Plus. “Ook Phil heeft er een doel van gemaakt. Aangezien ik een rasechte Ninovieter ben, leek het ons een goed idee om nu al op verkenning uit te trekken. Jammer genoeg heeft de sneeuw roet in het eten gegooid en hebben we onze fiets moeten inruilen voor de auto.”

Dat de koers na een periode van zeven jaar terug is van weggeweest uit Ninove, doet duidelijk deugd. Ook bij De Plus: “De koers leeft hier enorm. Nadat de aankomstlijn werd verlegd van Meerbeke naar Oudenaarde, is men hier meteen begonnen met de organisatie van een criterium. Daarmee werd de leegte wel min of meer opgevuld, maar je merkte aan de reacties van het volk wel dat ze snakten naar een echte voorjaarsklassieker. Stiekem hoopte iedereen om ooit de Ronde terug te halen, maar met de Omloop Het Nieuwsblad hebben we nu een mooi alternatief beet. Ik ben oprecht trots dat we hier opnieuw een finish van een grote koers beet hebben.”

“De Omloop is een koers met de nodige allure en ik ben ervan overtuigd dat het een editie zal worden om duimen en vinger bij af te likken. Wat ik heb kunnen opmaken uit de vele reacties, is dat iedereen supergemotiveerd is. Dat mythische parcours van de Ronde spreekt bij de renners tot de verbeelding. Ik kijk er enorm naar uit.”

De Plus: “Reed als jonge knaap met de wielertoeristen mee op dit parcours”

Zelf zal Laurens De Plus op 24 februari echter niet op de fiets te bewonderen zijn voor eigen volk. “Als jonge knaap heb ik met de wielertoeristen wel de oude Ronde van Vlaanderen met start en aankomst in Ninove meegereden, maar bij de profs reed ik nog nooit één van de Vlaamse voorjaarsklassiekers”, verduidelijkt de renner van Quick-Step Floors.

“Ik zou wel willen meerijden in eigen steek, maar we hebben zo’n sterke ploeg dat dit niet mogelijk is”, besluit De Plus. “Mijn focus ligt komend seizoen op andere koersen. Als ik in het land ben, kom ik wel zeker langs om te supporteren voor mijn ploeggenoten. Na twee jaar Greg van Avermaet, is het tijd dat we de zege eens meenemen naar het Quick-Step-kamp (lacht).”