Bekijk het overzicht

Kies het perfecte plekje langs het parcours

28 February 2019

DUO HAAGHOEK - LEBERG

Het zwaartepunt van de Omloop ligt in Brakel, met het duo Haaghoek – Leberg vlak na elkaar. Zoek je een spectaculair plekje langs het parcours? Kijk dan vanop het einde van de Haaghoek hoe het peloton van in de verte jouw richting uit komt. Kettingen kraken, de drinkbussen hobbelen en fietsen dansen over de kasseien. Misschien trekt Tim Wellens hier net als vorig jaar nog eens stevig door. Of wachten ze tot vlak erna, op de Leberg? Hou Tiesj Benoot dan maar in de gaten, in 2018 pakte hij hier bergop uit met een demarrage. Nog een voordeel? De vrouwen temmen het duo Haaghoek – Leberg één keer, de mannen passeren hier maar liefst drie keer!

MOLENBERG

Deze kuitenbijter zit dit jaar dieper in de finale, op 40 km van de aankomst. Het zal er nerveus aan toegaan in het peloton, want de renners kunnen hier maar best goed vooraan zitten. De aanloop is smal en de kasseien liggen er bij slecht weer verraderlijk bij. Dat wisten de mannen van BMC Racing Team maar al te goed tijdens de voorbije Omloop. Hun sprint naar de voet van de Molenberg was indrukwekkend. Greg Van Avermaet positioneerde zich in het spoor van Michael Schär om als tweede de helling aan te snijden. Benieuwd of het nieuwe team van de tweevoudige winnaar daar straks ook in slaagt? Dan is deze helling in Sint-Denijs-Boekel de place to be.

ELVERENBERG-VOSSENHOL
Voor de supporters die openstaan voor iets nieuws kunnen we dit punt op het parcours aanraden. Elverenberg-Vossenhol is dit jaar voor het eerst opgenomen in Omloop Het Nieuwsblad. De weg van de Berendries naar de Muur van Geraardsbergen ziet er dus anders uit. Deze heuvel is iets meer dan een kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,6% en een steilste stuk van 8,6%. Peanuts, horen we jullie denken. Maar in deze fase van de wedstrijd doet elke hindernis pijn. Moedig je favoriete renner nog eens extra hard aan, zo vlak voor de ultieme finale.

DUO MUUR VAN GERAARDSBERGEN - BOSBERG

De Muur van Geraardsbergen en de Bosberg vormen samen de ultieme finale van Omloop Het Nieuwsblad, zowel bij de vrouwen als de mannen. De laatste twee hellingen van de dag zullen doorslaggevend zijn. En ze zullen vooral veel pijn doen. Sep Vanmarcke zag de voorbije editie zijn kans aan de voet van de Muur, hij ging vol door bergop. Uiteindelijk kon enkel Zdenek Stybar nog aansluiten. Maar toen moest de Bosberg nog komen... De twee werden net voor de laatste helling gegrepen door een select groepje met Van Avermaet, Naesen en de uiteindelijke winnaar Valgren Andersen. De vrouwen reden deze twee kuitenbijters en groupe naar boven. Benieuwd of het duo Muur-Bosberg dit jaar wel voor afscheiding kan zorgen. Een ding is zeker: hier moet je staan als je de finale wil zien losbarsten!

 

(c) Kramon

  • (c) Kramon © (c) Kramon
  • (c) Kramon © (c) Kramon