Bekijk het overzicht

Gandrien fietstocht krijgt een vervolg!

23 February 2022

Het wielerseizoen begint niet toevallig in Gent. Tal van plekken in en rond de stad ademen fietsgeschiedenis. De Stad Gent en Flanders Classic stelden vorig jaar reeds een fietsroute samen met weetjes over de Gentse wielergeschiedenis: de Gandrien. De mooie route is 40 kilometer lang en niet alleen geschikt voor de echte coureur, maar voor iedereen met een voorliefde voor de koers. 

Vanaf dit jaar komt daar een Gandrien wandelroute bij! In 10.000 stappen ontdek je allerlei leuke wielerweetjes in en rond het centrum van Gent. Met start een aankomst op het Sint-Pietersplein word je via een verrassende route op sleeptouw genomen door de binnenstad langsheen historische wielerplekken. 

Vanaf zaterdag 26 februari ontdek je in een 70-tal vitrines van deelnemende handelaars op de wandelroute nog meer wielerweetjes. Ze nemen je mee in een wielersfeer sinds het ontstaan van de fiets tot nu.  

Maak kans op een echte retro Gandrien wielertrui: neem een selfie aan één van de stickers, plaats hem op je instagram met de #Gandrien. 

De Gandrien fiets- en wandelroute zijn te downloaden via de website www.stad.gent/gandrien of te verkrijgen als papieren plannetje bij de Stadswinkel, Dienst Toerisme en handelszaken langsheen de route. Een volledige lijst van verdeelpunten is te vinden op de website. 

Gerelateerd nieuws