Bekijk het overzicht

De profs zijn klaar voor hun Omloop Het Nieuwsblad, jij ook?

23 February 2022

Zaterdag komt de koers opnieuw thuis. Op 26 februari wordt tussen Gent en Ninove namelijk de traditionele openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad gereden. Maar niet enkel de profs rijden dit weekend hun openingsklassier, ook jij kan een dag na de profs starten aan jouw voorjaar dankzij onze Omloop Het Nieuwsblad Cyclo, de opener van de Continental Classics Tour.

Op zondag 27 februari kan jij net zoals Tom Pidcock, Annemiek van Vleuten, Wout van Aert en Lotte Kopecky de eerste voorjaarsbenen eens testen op hetzelfde parcours als dat van de profs de dag voordien. Via een van de drie verschillende tochten (70, 110 of 140km) kan jij als eerste in het spoor van de profs over de kasseien van de Haaghoek dokkeren of de mytische Muur van Geraardsbergen opknallen. Bovendien is er door de verschillende afstanden voor ieder wat wils. Zowel de getrainde wielertoerist als de recreatieve fietser kan op die manier zijn of haar openingsklassier rijden.

De tochten van 70 en 110 kilometer beginnen in Ninove en komen, na enkele pittige stroken, hier ook aan. De start van de 140 kilometer ligt in Gent en na heel wat klimmen en dokkeren, eindigt de tocht, net zoals bij de profs, in Ninove. De parcoursen van de drie afstanden zijn wel zo zorgvuldig uitgetekend dat alle belangrijke hellingen, zoals de Leberg, de Muur en de Bosberg, altijd overwonnen moeten worden. Daarnaast zijn er onderweg verschillende bevoorradingen met heel wat krachtvoer voorzien, zodat je de man met de hamer niet zo snel zal tegenkomen.

Kriebelt het ondertussen bij jou ook zo hard en kan je niet wachten om op de fiets te springen? Aarzel dan niet en schrijf je snel in voor de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo! Afspraak op 27 februari in Gent of Ninove!

Meer informatie

Gerelateerd nieuws