Bekijk het overzicht

Alles wat u moet weten over de (veelbelovende) Omloop Het Nieuwsblad

24 February 2017

Veelbelovend weer

De eerste Vlaamse koers wordt meteen in echt Vlaams weer gereden. Volgens de weersvoorspellingen worden maxima van 8 graden verwacht, maar door de wind is de gevoelstemperatuur amper enkele graden boven het vriespunt. En vooral: er waait een zuidwester van drie tot vier beaufort met windsnelheden tot 55 km per uur, met andere woorden: de wind nodigt tot koersen uit. Daarbovenop is er een kleine kans op regen, vooral na de middag. Bekijk hier de meest recente weersvoorspellingen!

Veelbelovend parcours

Flandrien-weer of niet: het parcours is er alvast eentje waar elke Flandrien zich op kan uitleven. De renners krijgen over 198,3 kilometer in totaal 13 hellingen en 10 kasseistroken voorgeschoteld.

De Leberg, Berendries, Tenbosse, Eikenmolen en de Muur van Geraardsbergen zijn slechts opwarmertjes voor wat moet komen. De Haaghoek is het centrale punt in de Vlaamse Ardennen, met drie passages over die kasseistrook. Het is echter pas op de negende helling van de dag dat de koers vaak écht openbarst: de Taaienberg ligt ideaal op zo’n 60 kilometer van de finish. Vanaf dan gaat het razendsnel: Eikenberg, Wolvenberg, een tweede keer de Leberg en tot slot de Molenberg, die terugkeert als laatste helling en mogelijke scherprechter van de dag, op 35 kilometer van de finish. Kasseispecialisten krijgen met de Paddestraat, de Lippenhovestraat en de Lange Munte nog drie stroken om het verschil te maken alvorens naar Gent-centrum af te stevenen. De streep ligt opnieuw aan de Plantentuin op de licht hellende Emile Clauslaan, die vorig jaar voor een razend spannende finish zorgde.

Lees de volledige voorbeschouwing op www.sportwereld.be

Meer artikels over de Omloop en de start van het nieuwe wielerseizoen vind je hier.