Bekijk het overzicht

Alles wat je moet weten over Omloop Het Nieuwsblad

24 February 2020

Kijk jij ook uit naar de start van het Vlaamse klassieke wielervoorjaar? Op zaterdag 29 februari trappen we het seizoen op gang met Omloop Het Nieuwsblad. Ontdek hier hoe jij de Omloop van dichtbij kan beleven.

 

Parcours

De start van Omloop Het Nieuwsblad ligt in Gent, op de Emile Clauslaan (vlak aan het Citadelpark). De mannen starten om 11u35 voor hun wedstrijd van 200 km met 13 hellingen en 9 kasseistroken. De vrouwen starten om 11u43, zij krijgen 123 km voorgeschoteld, met 10 hellingen en 5 kasseistroken. Zowel de elite mannen als vrouwen finishen op de Onderwijslaan in Ninove. U kan de wedstrijd volgen in de fanzone vlak aan de finish.

Kom je supporteren? Bekijk hier het parcours en zoek het ideale plekje om je favoriete renner naar de overwinning te schreeuwen!

Parcours elite vrouwen

Parcours elite mannen
 

 

Startpresentatie 't Kuipke

Ook dit jaar vindt de startpresentatie plaats in het Gentse Kuipke. De toegang tot de Floraliënhal en 't Kuipke is volledig gratis voor alle wielerfans. Tijdens deze geweldige show worden alle teams bij de elite mannen en elite vrouwen voorgesteld. 

De deuren van 't Kuipke zullen openen om 08u30. De presentatie wordt op gang getrapt met een ceremoniële opening met dj om 09u00 en vanaf 09u30 zullen de teams worden voorgesteld.

De volgorde waarin de teams zullen worden voorgesteld op het podium, inclusief de bijhorende uren, vindt u hier.

De teamzone, waar de renners en rensters zich klaarmaken voor de start, bevindt zich aan de Floraliënhal (zone SMAK/Kuipke) en is vrij toegankelijk. 

 

Livestream

Niemand hoeft ook maar een seconde te missen van de startpresentatie of wedstrijd bij zowel mannen als vrouwen. De startpresentatie en wedstrijd bij de vrouwen zullen live te volgen zijn via de livestream op het Pickx-platform van Proximus. Voor de mannen is het aangeraden af te stemmen op Sporza.

Livestream teampresentatie: 9u45 tot 11u30

Livestream Omloop Elite Vrouwen: 12u00 tot einde

Sporza - Omloop Elite Mannen: vanaf 13u30

 

Deelnemerslijst

Benieuwd wie om de overwinning zal strijden op zaterdag 29 februari? Bekijk hier de deelnemerslijsten (versie 28/02).

Deelnemers elite vrouwen

Deelnemers elite mannen

 

Mobiliteit

Alle mobiliteitsinfo kan je hier terugvinden.
 

LAGE EMISSIEZONE GENT

Om de luchtkwaliteit te verbeteren is de Gentse binnenstad of de zone binnen de stadsring (R40) een lage-emissiezone. Enkel voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, mogen in de zone rijden. Toegelaten voertuigen met buitenlandse nummerplaat moeten zich eerst registreren. Mag jouw auto in de lage-emissiezone? Neem je autopapieren en vul de test in op www.lez2020.gent.
 

PARKING NINOVE

Wil je op zaterdag 29 februari shoppen in Ninove? De parking van Ninia Shopping Center is die dag gratis beschikbaar voor de bezoekers van stad Ninove! 

 

(c) Sigfrid Eggers

 

 

Gerelateerd nieuws