Bekijk het overzicht

’t Kuipke vormt het decor voor een tweedaags Gents wielerfeest

9 February 2017

Nog zestien dagen. Dat is wat ons rest tot het nieuwe wielerseizoen opnieuw op gang wordt geschoten in Gent, met dé openingsklassieker bij uitstek: Omloop Het Nieuwsblad. In café De Karper, kwamen organisator Flanders Classics en de bevoegde instanties van de stad Gent en provincie Oost-Vlaanderen samen om er de 72e Omloop Het Nieuwsblad voor te stellen. Onder andere Gents wielertalent Edward Theuns kwam er praten over zijn verwachtingen van het nieuwe seizoen, Stijn Vlaeminck vertelde hoe hij ’t Kuipke zowel op zaterdag 25 februari als op zondag 26 februari wil omtoveren tot sfeervolle wielertempel.

Schepen van sport Resul Tapmaz: “Omloop Het Nieuwblad is een onbetaalbaar visitekaartje”

Het weekend van 25 en 26 februari staat bij vele wielerliefhebbers met stip aangeduid in de agenda. Dan vormt Gent opnieuw het schouwtoneel van de internationale wielersport. “Als echte sport- en fietsstad zijn we trots dat we een koers met internationale allure Gent als haar thuishaven heeft”, vertelt schepen van sport, Resul Tapmaz. “Voor wielerminnend Gent is Omloop het Nieuwsblad een absoluut hoogtepunt. Dankzij een ijzersterk deelnemersveld en de vernieuwde status van de Omloop op het hoogste niveau, is er veel aandacht vanuit binnen- en buitenland. De Omloop is de perfecte vorm van ‘city marketing’, een onbetaalbaar visitekaartje voor de stad.”

“We zijn blij dat de Omloop en de stad Gent elkaar kunnen versterken”, bevestigt koersdirecteur Wim van Herreweghe de stelling van Tapmaz. “De stad Gent levert het prachtige start- en aankomstdecor voor de traditionele openingsklassieker op Belgische bodem. In dat professioneel kader zijn we kunnen groeien en staan we vanaf 2017 ook voor de eerste keer op de UCI-kalender als WorldTour-klassieker. In Gent is deze koers van het allerhoogste niveau dus écht thuis.”

Rennerspark in de Floraliënhal, teampresentatie in ‘t Kuipke

Voor de 72e editie van de Omloop Het Nieuwsblad heeft organisator Flanders Classics enkele leuke nieuwigheden in petto voor de wielerfans, die elk jaar massaal komen afgezakt naar de start- en aankomstsite van de Omloop. Zo zijn de ploegbussen dit jaar te bezichtigen in de Floraliënhal en kunnen de fans doorsteken naar ’t Kuipke voor de presentatie van de teams op een groot podium. “Zowel op het middenplein als in de tribunes kunnen de fans terecht voor de traditionele eerste schouwing van de wielrenners, die op het podium ook het startblad zullen tekenen. De toegang daarvoor is helemaal gratis”, vertelt Van Herreweghe. “Vorig jaar hadden we veel geluk met het weer, maar door alles overdekt te houden, willen we op zeker spelen en nog meer fans naar de start lokken. Op deze iconische wielerplaats willen we renners een eerste échte keer in de spotlights plaatsen.”

Stijn Vlaeminck als MC op zaterdag, Studio Sport live in ’t Kuipke op zondag

Zoals aangegeven zullen de renners op het podium worden voorgesteld in ’t Kuipke, vrij toegankelijk voor alle wielerfans. Dit zal in goede banen geleid worden door MC, rasechte Gentenaar en Studio Brussel-gezicht Stijn Vlaeminck.

Op zondagochtend zal Stijn Vlaeminck eveneens aanwezig zijn in ’t Kuipke tijdens de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo. Met Studio Sport zendt Vlaeminck er tussen 12u en 13u live uit op Studio Brussel. De Omloop Het Nieuwsblad Cyclo is onderdeel van de Proximus Cycling Challenge, 15 wielertochten verspreid over het hele land. Vorig jaar namen maar liefst 3.800 wielertoeristen deel aan de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo. Net als vorig jaar kunnen deelnemers kiezen tussen een tocht van 70km en 105km. Inschrijven voor de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo kan nog tot 24/02 via www.proximuscyclingchallenge.be

Gerelateerd nieuws