Bekijk het overzicht

Nederlander Minne Verboom is de slimste van het pak in Omloop Het Nieuwsblad voor junioren

19 July 2017

 Andermaal een Nederlands succes in een Belgische topwedstrijd. Minne Verboom soleerde naar winst in grensgemeente Boekhoute. Arne Marit (CT Van Den Hauwe-Gentse Velosport) spurtte sneller dan Trystan Fivé (Acrog-Balen BC) voor de tweede plaats.

Minne Verboom, die voor het Volharding Wilton CT rijdt, kroonde zich dit seizoen al tot tijdritkampioen bij onze noorderburen en won een rit in de Trofeo Karlsberg, een wedstrijd van de Nations Cup. In Kuurne, Damme-Moerkerke, de Driedaagse van Axel en de Sint-Martinusprijs in Kontich stak Verboom al de neus aan het venster. Een verrassing kun je de overwinning in de Omloop, die door Aimé Anthuenis op gang werd geschoten, niet noemen.

De Nederlander Daan Hoole en de Deen Klein Jensen tekenden voor de eerste aanval. Een valpartij zorgde voor verbrokkeling in het peloton. Brent Van Der Eycken, Joerik De Neve, Andreas Goeman en Len Van Eeckhout roerden de aanvalstrom.

In de aanloop naar de eerste kasseistroken werd er een ruime kopgroep gevormd. Jarne Loeys, Manuel Michielsen, Lars Oreel, Stijn Daemen, Yentl Bekaert, Bastien Dethier, Trystan Fivé en Mathijs De Leng bundelden snel de krachten en kregen versterking van Kaprijkenaar Michiel Martens (CT Keukens Buysse), die in een mum van tijd de kloof met de koplopers overbrugde. Hoole, Maas, en Zijlaard, drie pionnen van het succesvolle RWC Ahoy, Scott en Stoyanov (Isorex CT), Arne Marit, Andreas Goeman en Verboom sloten voorin aan.

De Nederlanders Michielsen en Verboom ritsten met Yentl Bekaert (AA-Drink Jongerenteam) in de finale weg. Bekaert haakte als eerste af en wat later loste ook Michielsen de rol. Zo soleerde Verboom naar winst in een erg geanimeerde Omloop van de Gouden Garnaal.

"Vanaf het begin werd er veel aangevallen. Er ontstond een kopgroep waar ik niet bij zat. Op de kasseienstrook waren we met een paar mannen naar de kopgroep gereden. Ongeveer 20km voor het eind reed ik weg met 2 andere. Op 5km ging ik solo en kon ik mooi de overwinning pakken", reageerde de dolgelukkige Nederlander na afloop.