Bekijk het overzicht

Nederland boven na solo van Olav Kooij

15 July 2019

De Nederlander Olav Kooij schudde in de slotkilometers een sterke solo uit de benen en werd daarbij gesteund door enkele ploegmakkers van Willebrord Wil Vooruit, dat met drie renners in de top zes finishte. Mathias Vandenborre en z'n ploegmaat Bodi Del Grosso mochten mee op het podium.

Er stonden amper twintig wedstrijdkilometers op de teller toen een zestal, met de Belgen Lucas Rogiers en Mathias Vandenborre, de Nederlanders Luc Van der Hoeven, Roel Van Sintmaartensdijk en Boris Romers en de Zweed Anton Dahlblom vaart maakte. Later in de wedstrijd, en nog steeds in de grote ronde van 83 kilometer, kreeg deze kopgroep het gezelschap van een nieuw zestal, met de Nederlanders Olav Kooij, Thomas Mijnsbergen en Bodi Del Grosso en de Belgen Tijl De Decker, Warre Vangheluwe en Emiel Verstrynghe. Maar met de finale in zicht vielen Van der Hoeven, Romers, Verstrynghe en Vangehluwe voorin om beurten weg.

Olav Kooij flitste weg en bouwde zienderogen een voorsprong uit van een kwartminuut. Dat volstond voor de zege. Goed voor zijn zesde voltreffer van het seizoen. Onze landgenoot Mathias Vandenborre finishte 15 seconden later als tweede. Zijn Nederlandse ploegmaat Bodi del Grosso vervolledigde het podium.

In de slotronde ging het voor een verdienstelijke Lucas Rogiers te snel. Hij pakte finaal naast een mooie ereplaats, al was de renner uit Lochristi met een veertiende plaats niet ontgoocheld. “Ik kende dit seizoen al veel tegenslag. Ik ben vooral blij dat ik me vandaag eens voluit heb kunnen tonen. In het begin van de wedstrijd reageerde ik op iedere uitval. Uiteindelijk was ik wel mee, maar dat vergde toch heel veel krachten. In de laatste ronde diende ik een gaatje te laten. Ik zal moeten leren om iets meer op reserve te rijden”, aldus nog Rogiers.

(via Het Nieuwsblad)

Gerelateerd nieuws