Bekijk het overzicht

WERELDKAMPIOENE BALSAMO AAN DE START IN GENT

21 February 2022

Op zaterdag 26 februari staat de 17e editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op het programma. Aan de start in Gent kunnen fans alvast hun favoriete komen aanmoedigen. Wereldkampioene Balsamo, Van Vleuten, Kopecky, Van den Broek-Blaak of één van die andere toppers: wie zegeviert in Ninove?

Ontdek de voorlopige deelnemerslijst van Omloop Het Nieuwsblad hier.

Het startschot van de openingsklassieker zal omstreeks 13u25 weerklinken in Gent. Fans van het eerste uur kunnen in ‘t Kuipke, mits reservatie vooraf, hun favoriete komen aanmoedigen. Onder hen niemand minder dan wereldkampioene Balsamo. Ze verdedigt dit jaar de kleuren van Trek-Segafredo en kan tijdens de openingsklassieker op de steun van Ellen van Dijk rekenen: regerend wereldkampioene tijdrijden, tweevoudig winnares Dwars door Vlaanderen én ex-winnares van Vlaanderens Mooiste. Ze krijgen het gezelschap van onder meer de snelle Chloe Hosking.

Lotte Kopecky verdedigt dit jaar de kleuren van Team SD Worx, de ploeg wiens kopvrouw Van der Breggen vorig jaar kon zegevieren in Ninove. De Belgisch kampioene krijgt het gezelschap van ex-winnares Van den Broek-Blaak (2019), Vollering, Luxemburgs kampioene Majerus en de Zwitserse Reusser, in september nog tweede op het WK tijdrijden in Vlaanderen.

Met de driekleur om de schouders neemt Kopecky het onder andere op tegen ex- winnares Annemiek van Vleuten. De Nederlandse, die vorig jaar de beste was in Dwars door Vlaanderen én De Ronde, slaat tijdens de openingsklassieker de handen in elkaar met Emma Norsgaard Bjerg, in 2021 tweede in Ninove. Nog een ex-winnares vinden we terug in de voorlopige selectie van Canyon SRAM-racing. Cromwell, die in 2013 mocht zegevieren, staat samen met Roy, Klein en Niewiadoma aan de start.

UNO-X Procycling team stuurt het duo Andersen en Leth langs de Haaghoek en Muur Van Geraardsbergen. Floortje Makaij kaapte vorig jaar in Ninove nog de derde podiumplaats weg voor Team DSM, dit jaar krijgt ze steun van Wiebes en Lippert in haar zoektocht naar de overwinning.

Nieuwkomer in het peloton UAE Team ADQ schuift Marta Bastianelli, het nummer twee van de Omloop 2020, naar voor samen met ploeggenote Bujak. Ceratizit-WNT Pro Cycling team komt dan weer met Confalonieri aan de start, derde in openingsklassieker in 2018. Bij EF Education-Tibco-SVB staat Banks op de startlijst, zij werd in 2020 nog zesde in de Omloop Het Nieuwsblad en krijgt het gezelschap van Poidevin en Stephens. Bij Team Bike Exchange vinden we Campbell en Faulkner terug op de voorlopige deelnemerslijst.

Team FDJ brengt Cavalli en Brown, ex-winnares van De Brabantse Pijl, aan de start in Gent. Demi de Jong verschijnt dit jaar dan weer voor het eerst in de kleuren van Parkhotel Valkenburg aan de start, terwijl de Belgische Jesse Vandenbulcke dat doet voor Le Col Wahoo.

Het aftellen naar de openingsklassieker kan nu echt beginnen. Wie dit jaar de handen in de lucht gooit, zien we op zaterdag 26 februari omstreeks 17u15 aan de finish op de Onderwijslaan in Ninove. Ook dit jaar is de finale bij de vrouwen live op televisie te volgen, na de aankomst van de mannen. Bekijk de voorlopige deelnemerslijst hier

Gerelateerd nieuws