Bekijk het overzicht

Van den Broek-Blaak uitgedaagd door wereldkampioene Van Vleuten 

21 February 2020

KLIK HIER OM DE VOORLOPIGE STARTLIJST TE BEKIJKEN

 

Omloop Het Nieuwsblad staat niet alleen met stip in de agenda van elke wielerfan, maar duidelijk ook in die van de toppers bij de Elite Vrouwen. De 15e editie van Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen mag volgens de voorlopige deelnemerslijst op een bijzonder sterk peloton rekenen. Kan Chantal van den Broek – Blaak net als vorig jaar schitteren?

Met het nummer één pronkt ze op de lijst, Chantal van den Broek-Blaak, die op 29 februari naar Gent zal afzakken om haar titel te verdedigen. Ze rekent bij Boels Dolmans Cycling Team op de steun van ex-wereldkampioene Anna van der Breggen en Jip van den Bos, vorig jaar 3e in de openingsklassieker. Het is uitkijken naar een Nederlandse strijd, want ook wereldkampioene Annemiek van Vleuten (Mitchelton Scott) tekent present. Nog meer Nederlands geweld komt er uit de hoek van Trek-Segafredo. Lucinda Brand en Ellen van Dijk zetten er samen met de Finse Henttala (Lepistö) en de Italiaanse Longo Borghini een bijzonder sterk team neer.

Bij Ale’ BTC Ljubljana is dan weer de naam van Marta Bastianelli terug te vinden, de winnares van de Ronde van Vlaanderen 2019. Canyon//SRAM Racing rekent op Niewiadoma, Cecchini en Amialiusik. Bij CCC-Liv is de naam van Moolman-Pasio terug te vinden. Het Belgische Lotto Soudal Ladies kon zich in de winter versterken met voormalige winnares Christina Malling Siggaard.

Kan Chantal van den Broek-Blaak ook dit jaar het laken naar zich toe trekken? Of zien we een winnares in de regenboogtrui? Zaterdag 29 februari krijgen we een antwoord op die vragen, maar pas nadat de vrouwen samen met de mannen feestelijk zijn voorgesteld in ’t Kuipke. Linde Merckpoel en Stijn Vlaeminck maken zich klaar om de vrouwen vanaf 9u30 een warm welkom te geven in een kolkend Kuipke.

 

KLIK HIER OM DE VOORLOPIGE STARTLIJST TE BEKIJKEN

(c) Photonews

Gerelateerd nieuws