Bekijk het overzicht

Topploegen present op 15e editie voor vrouwen

30 January 2020

Ook dit jaar zakt de absolute wereldtop van de Elite Vrouwen opnieuw af naar ‘t Kuipke. Gent ontvangt op zaterdag 29 februari topploegen aan de start van de 15e editie van Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. In totaal zullen 24 teams voor de overwinning strijden in dé openingsklassieker: 8 UCI Women’s WorldTeams en 16 UCI Women’s Continental Teams maken zich op voor een duel in de Vlaamse Ardennen met finish op de Onderwijslaan in Ninove.

Naar goede gewoonte worden mannen - en vrouwenteams bij de start van Omloop Het Nieuwsblad ook dit jaar weer samen aan het publiek in het Gentse Kuipke voorgesteld. Net als bij de mannen kan ook de vrouwenwedstrijd op de aanwezigheid van alle teams van het hoogste niveau rekenen. 

Zo is de ploeg van wereldkampioene Annemiek van Vleuten, Mitchelton Scott, één van de acht UCI Women’s WorldTeams aan de start. Ook het CCC-Liv team van Marianne Vos zakt af naar Gent, net als Trek-Segafredo, de ploeg van voormalige winnaressen Lizzie Deignan (2016) en Lucinda Brand (2017). Verder staat ook CANYON//SRAM Racing, het team van ex-winnares in 2013 Tiffany Cromwell, aan de start, en Ale' BTC Ljubljana, de ploeg van Marta Bastianelli, vorig jaar nog de sterkste in de Ronde van Vlaanderen. De overige Women’s WorldTeams aan de start zijn FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, Movistar Team Women en Team Sunweb.

Het sterke Nederlandse Boels Dolmans Cycling Team dat met Blaak (2019), Van der Breggen (2015) en Pieters (2014) drie ex-winnaressen in de rangen heeft, en tevens team van onze landgenote Jolien D’Hoore, ontbreekt evenmin. Daarnaast zullen ook enkele Belgische teams meestrijden voor de zege. Lotto Soudal Ladies, dat deze winter Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke en ex-winnares van de Omloop Christina Siggaard (2018) binnenhaalde, ontbreekt niet. Verder is het uitkijken naar de Belgische ploegen Team Ciclotel, MULTUM Accountants - LSK Ladies Cycling Team, Doltcini-Van Eyck Sport UCI Women Cycling en Chevalmeire Cycling Team.

Welk team de opvolgster van Chantal Blaak brengt, weten we op 29 februari. De namen van de rensters die om de overwinning zullen strijden, worden later bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws