Bekijk het overzicht

Siggaard maakt Deense feestdag compleet met winst in Omloop Het Nieuwsblad

24 February 2018

De vrouwen maakten er een langgerekte afvallingsrace van. De kasseien van de Haaghoek,de beklimmingen van de Leberg, de Berendries en de Molenberg… er raakte niet echt iemand weg. Maar op de Valkenberg was het wel raak. Negen vrouwen maakten de sprong en reden tegen de Tenbosse meteen een bonus 50 seconden bij elkaar: Mackaij, Canuel, Majerus, Spratt, Hosking, Cecchini, Rowe, Longo- Borghini en Batagelj. Was dit dan eindelijk de goede vlucht?

Het peloton wilde wel niet zomaar laten begaan en zette druk, het verschil slinkte naar 30 seconden met nog 25 kilometer te gaan. De twijfel sloeg vooraan toe op weg naar de Muur, de negen vrouwen keken te veel naar elkaar en verloren snelheid. Het speelde in de kaart van het achtervolgende peloton. In Geraardsbergen, in het zicht van de Muur, werden de negen gevat en kon alles op een volgepakte helling losbarsten.

Vooraan raakte dan wel niemand weg, achteraan stond de deur wel open. Een uitgedund peloton kwam samen boven op de legendarische helling, die in de Omloop in ere hersteld werd. Op weg naar de Bosberg kon dus nog alles gebeuren. Zo’n 30 vrouwen maakten nog kans op de zege, het beloofde een spannende finale te worden.

Steeds meer werd duidelijk dat het op een groepssprint zou uitdraaien, want de organisatie vroeg extra ruimte aan de finish. De Bosberg zorgde evenmin voor scheiding en dus stormde een grote groep op de meet in Meerbeke af. De slijtageslag bij de vrouwen werd beslist in de sprint, daarin was Malling Siggaard de snelste. Alexis Ryan spurtte naar de tweede plaats, Confalonieri vervolledigde het podium. D’hoore legde beslag op de achtste plaats en was eerste Belgische.

Bron: Het Nieuwsblad

 

(c) Digitalclickx / Photonews

  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Photo News © Photo News