Bekijk het overzicht

José Been voorspelt: Hannah Barnes wint de Omloop

1 March 2019

Nederland houdt het vrouwenwielrennen al enkele jaren in z’n geep, zal dat ook dit voorjaar het geval zijn?

“Nederland zal het machtsblok blijven. Door het hoge niveau in het Nederlandse wielrennen, moeten de dames echt strijden voor hun plekje in de nationale selecties. Dat heeft tot gevolgd dat het niveau stijgt en de top nog breder wordt. We zullen opnieuw dezelfde namen zien: Blaak, van der Breggen, Brand, Pieters, van Dijk en Vos niet te vergeten, ook al liggen haar accenten net iets anders door een winter in het veld.”

 

Verwacht je ook nieuwe namen uit Nederlandse hoek?

“Lorena Wiebes hou ik zeker in de gaten, die heeft mooie dingen laten zien tijdens haar eerste jaar bij de dames elite. Dat is best wel sterk, want je moet in het vrouwenwielrennen als 18-jarige meteen op het hoogste niveau meedraaien, er is geen beloftecategorie hé. Maar ook Italië kan wel eens uitpakken met talent. Ik denk aan Elena Pirrone, Elisa Balsamo en Letizia Paternoster. Een Italiaanse naam die je zeker ook met stip mag aanduiden is die van Marta Bastianelli. Ze is Europees kampioene en zal extra gemotiveerd zijn om zich te tonen in het voorjaar, waar ze vorig jaar trouwens al schitterde in Gent-Wevelgem én De Brabantse Pijl.”

 

Wat met onze Belgische dames?

“In België blijft het jammer genoeg wat hangen bij Lotte Kopecky en Jolien D’hoore. Voor D’hoore start een nieuw avontuur bij Boels Dolmans Cycling Team, dat met haar komst opnieuw versterkt is. We zullen haar nog niet zien in het openingsweekend door het WK op de baan, maar als we in de Ronde van Vlaanderen een koersverloop krijgen zoals een paar jaar geleden bij de winst van Coryn Rivera, waar een groepje aan de streep sprint, dan kan je je geld op D’hoore zetten. Ook Lotte Kopecky zullen we begin maart om dezelfde reden nog niet zien. Twee jaar geleden was ze eens vijfde in de Ronde van Vlaanderen, ik hoop dat ze toch eens een de buurt van dat podium komt, misschien dit jaar al. En daarnaast kijk ik echt uit naar Sofie De Vuyst. Haar verwacht ik eerder in De Brabantse Pijl, waar het iets langer klimmen is. Na dat verschrikkelijk zware ongeval, zou ik haar maar wat graag terug op niveau zien komen. Ze verdient dat en ze is een belangrijke renster als voorbeeld voor de jeugd.”

 

En dan is er nog Trek-Segafredo?

“The best new kid on the block zeg maar. Dat team heeft sterke namen in z’n rangen. Lizzie Deignan bijvoorbeeld, al verwacht ik haar nog niet in het voorjaar, nu ze terug in competitie komt na haar bevalling van een eerste kindje. Ze kunnen er ook rekenen op Elisa Longo Borghini, ex-winnares van de Ronde van Vlaanderen. En er is Trixie Worrack, 37 is ze, maar ze blijft lekker doorgaan.”

 

Je volgt het vrouwenwielrennen op de voet, geef ons 1 naam?

“Dat is een moeilijke vraag, heel veel dames starten hun seizoen in de Omloop, wie weet wie daar goed zal zijn? Ik ga m’n buikgevoel volgen en zeg: Hannah Barnes. Een 25-jarige Britse met veel inhoud én een goed eindschot!”

 

PROGNOSE JOSE BEEN: HANNAH BARNES

 

(c) Photonews

  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws