Bekijk het overzicht

De mens achter… Alexis Ryan

26 February 2019

Welk liedje bezorgt jou een adrenalinekick?
Flow van Crooked Colours, een mix tussen indie en dance.

Je bent een opkomend talent in het wielrennen. Je krijgt naast lof misschien ook soms kritiek van anderen. Wat is het ergste dat je ooit al over jezelf gelezen of gehoord hebt?
Ik krijg natuurlijk kritiek, want ik kan nog veel verbeteren op de fiets. Maar dat is ook de reden waarom ik zo hard train, natuurlijk. Ik heb gelukkig nog nooit iets al heel ergs over mezelf gelezen of gehoord. Zij die mij proberen kwetsen, kennen me niet persoonlijk. Daarom deert het mij niet.

Wat is je favoriete helling in Vlaanderen?
De Paterberg, een hele lastige. Ik heb goede herinerringen aan deze helling. Het was de eerste die ik als prof aan de kop van het peloton kon opfietsen. Daar besefte ik dat ik veel potentieel heb.

Wat doe je op niet-koersdagen? 
Naast het fietsen vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren en meer kennis op te doen. Ik lees dan ook veel boeken. Verder kook ik graag en ik vind het zalig om op avontuur te gaan in de natuur.

Eet je na een wedstrijd een gezonde maaltijd of ga je liever voor een ongezonde snack?
Na een koers verkies ik toch een gezonde, hartige maaltijd, om goed te kunnen recupereren en me op te laden voor de volgende training. Als ik goed gereden heb, durf ik wel eens te zondigen met een paar glazen wijn.

Wat is je guilty pleasure als het op eten aankomt?
Takis, zeer pikante tortillachips, en ‘Sour Patch Kids’, zure snoepjes.

Heb je huisdieren?
Ja, een kat ‘Burger’ en een Boxer ‘George’.

Als renner heb je de kans om heel de wereld rond te reizen. Wat is de mooiste locatie waar je ooit al rondreed op je fiets?
Het oostelijke deel van de Sierra Nevada in Californië en Brian Head in Utah, in de winter een populair skioord.

Heb je een bijnaam?
Mijn papa noemt mij ‘The Kook’, een verwijzing naar het Cookie Monster.

De koers die ik ooit nog wil winnen is...
Amstel Gold Race. Ik werd er vorig jaar vijfde en was toen volledig op aan de aankomst. Mijn doel is om er opnieuw compleet kapot over de finish te komen, maar dan wel als eerste. Ik heb een tijdje in de buurt van Valkenburg gewoond, dus daar koersen voelt een beetje als thuiskomen.

Naar wie kijk je het meeste op?
Ruth Bader Ginsburg. Ze is een rechter van het Hooggerechtshof in Amerika en heeft al heel wat fantastisch werk geleverd voor de gelijkheid en rechten van vrouwen.

In Amerika is iedereen heel enthousiast over Halloween. Als wie of wat verkleed jij je voor Halloween?
Een gebakken ei.

Als junior werd je Amerikaans kampioen in het veldrijden en mountainbiken. Beoefen je deze disciplines nog altijd?
Nee, ik doe niet meer competitief aan veldrijden of mountainbiken. Soms haal ik mijn mountainbike nog eens uit voor een trainingsritje.

Je zus Kendall koerst ook, trainen jullie soms samen?
We trainen zoveel mogelijk samen, maar we zien elkaar niet meer zo vaak. Ik ben het grootste deel van het jaar weg van huis. Trouwens, heel mijn familie trekt er geregeld op uit met de fiets!
 

(c) Kramon

  • Kramon © Kramon

Gerelateerd nieuws