Bekijk het overzicht

De grote Omloop-Quiz: Jolien D'Hoore vs. Dimitri Claeys

20 February 2018
  1. Drie renners hebben drie zegen in de Omloop achter hun naam staan. We geven jullie twee namen: Ernest Sterckx en Joseph Bruyère. Ken je de naam van de derde recordhouder? (juist antwoord: Peter van Petegem)

Jolien D’Hoore: “De Peet, niet?” 1/1

Dimitri Claeys: (denkt na) “Peter Van Petegem heeft hem drie keer gewonnen denk ik.” 1/1

  1. De finale van de Omloop volgt dit jaar het oude tracé van de Ronde van Vlaanderen met aankomst in Ninove. Weet je ook waar de legendarische aankomst ligt waar je straks over de finish zal rijden? (juist antwoord: Halsesteenweg, Meerbeke (Ninove))

Jolien D’Hoore: “Is dat niet de Ninovesteenweg, of iets in die aard?” 1/2

Dimitri Claeys: “Ik denk de Hallebaan. De Halsesteenweg? Ik zat er niet ver naast dan. Krijg ik er geen half puntje voor?” (lacht) 1,5/2

  1. Dat het mythische duo Muur van Geraardsbergen – Bosberg je straks opwacht in de finale, wist je allicht wel, maar heb je een idee hoeveel hellingen je in totaal zal moeten overwinnen? (juist antwoorden: 8 hellingen voor de vrouwen, 13 voor de mannen)

Jolien D’Hoore: “Bij de vrouwen? Ik denk dat we er 11 moeten doen. 8 hellingen? Oei, drie minder dan ik dacht. Dat wordt een makkie dan!” (lacht) 1/3

Dimitri Claeys: “Officiële beklimmingen? Ik zou zeggen tussen de 12 en 14, dus 13 hellingen.” 2,5/3

  1. We gaan even terug naar de Omloop voor vrouwen vorig jaar. Weet je welke renster daar de handen in de lucht mocht steken? (Juist antwoord: Lucinda Brand)

Jolien D’Hoore: “Een makkie voor mij: Lucinda Brand. Benieuwd of Dimi dit gaat weten. (lacht)2/4

Dimitri Claeys: “Ik hebt echt geen idee. Lucinda Brand? Dat wist ik niet.” 2.5/4

  1. Vorig jaar namen we collectief afscheid van Tom Boonen, maar weet je eigenlijk hoeveel keer “Tornado Tom” als eerste over de eindmeet wervelde? (Juist antwoord: 0 keer)

Jolien D’Hoore: “Ik vermoed dat Tom twee keer de beste was in de Omloop. Of neen, wacht. Tom heeft hem helemaal niet gewonnen. Daar had je me bijna in de val gelokt. (lacht)3/5

Dimitri Claeys: “Boonen heeft de Omloop nooit gewonnen. Mij neem je niet zo snel beet!” 3.5/5

DIMITRI CLAEYS WINT

Dimitri Claeys nam snel een kleine voorsprong, maar zag Jolien D’Hoore op het einde toch nog op het wiel komen. De renner van Cofidis weet zijn vrouwelijke collega met nauwelijks een banddikte af te houden aan de meet.