Bekijk het overzicht

Chantal Blaak schiet eindelijk raak in de Omloop

2 March 2019

Derde keer, goede keer: na twee tweede plaatsen heeft Chantal Blaak de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen gewonnen. De Nederlands kampioene reed in de afzink van de Muur van Geraardsbergen weg uit een ruime kopgroep en soleerde nadien onbedreigd naar de overwinning.

Ongeveer halfweg op de Molenberg begon de koers echt voor de dames. Onder impuls van Europees kampioene Marta Bastianelli, Annemiek Van Vleuten en een drietal van Canyon-Sram Hannah Barnes, Alexis Ryan en Katarzyna Niewiadoma brak de wedstrijd open. Het kaf werd van het koren gescheiden. Een groep van een dikke dertig rensters zou voor de zege gaan strijden. Ook wereldkampioene Anna van der Breggen en uittredend winnares Christina Siggaard zaten voorin. Al was dat maar voor even. Op de Rekelberg kwam het tot een hergroepering met zo’n zeventig vrouwen. Van Vleuten had duidelijk haar zinnen gezet op deze Omloop Het Nieuwsblad. Weer was het de Nederlandse die aan de boom schudde op de Berendries. Het regende aanvallen, maar ook Blaak en Niewiadoma slaagden er niet in om een definitieve kloof te slaan.

Eindelijk prijs voor Blaak

Op de Muur van Geraardsbergen was het Chantal Blaak die iedereen onder druk zette. Van der Breggen en Bastianelli haakten hun wagonnetje aan. In de afzink ging Blaak er alleen vandoor en op de Bosberg had de Nederlands kampioene een voorsprong van 35 seconden. In de laatste 13 vlakke kilometers richting Ninove breidde ze haar voorsprong nog verder uit en pakte ze na twee tweede plekken op rij toch de zege in de Omloop Het Nieuwsblad. Marta Bastianelli sprintte naar de tweede plek, Jip van den Bos vervolledigde het podium. Sofie De Vuyst was op de achtste plek de eerste Belgische.

 

Lees het volledige artikel via nieuwsblad.be

(c) Photonews

  • Photonews © Photonews