Mobiliteit

Omloop Het Nieuwsblad zaterdag 2 maart 2019: hoe geraakt u er?

Voor het vierde jaar op rij start de Omloop Het Nieuwsblad op de site voor het ICC Gent en Het SMAK. De teampresentatie gebeurt net als vorig jaar in het Gentse Kuipke. Met start voor het ICC en aankomst op Halsesteenweg in Meerbeke verwachten we net als vorig jaar heel veel volk. Dat kan op zaterdag 24 februari een serieuze verkeersdrukte met zich meebrengen in en rond de start- en aankomstsite. De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar de Omloop Het Nieuwsblad op een optimale manier te organiseren. Ook de aankomstplaats in Ninove is gemakkelijk bereikbaar. We zetten alle vervoersmogelijkheden even voor u op een rijtje.

Gent

Wie in en rond het Citadelpark of in het centrum van Gent woont, kan best te voet komen. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig. Ook het treinstation Gent Sint-Pieters ligt op wandelafstand van 't Kuipke. 

Ninove

Vanuit het centrum van Ninove kan je makkelijk te voet naar de finish aan de Onderwijslaan. Het station van Ninove ligt op zo'n 15 minuten wandelen van de finishlocatie. 

Gent

Snel en goedkoop naar Omloop Het Nieuwsblad gaan, doet u met de fiets. Gevaarlijk gestalde fietsen worden om veiligheidsredenen verwijderd. Extra fietsenstallingen worden voorzien in de Gustaaf Den Duytsdreef gelegen in het Citadelpark vlak bij 't Kuipke. Er zijn ook fietsenstallingen voorzien op elke P+R.

Raadpleeg de fietsrouteplanner via de link fietsrouteplanner.gentfietst.be en stippel snel en gemakkelijk uw eigen fietstraject uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een GPS-systeem: u geeft aan waar u vertrekt en waar u naartoe wilt en enkele tellen later stelt de planner u een route voor. 

Hebt u zelf geen fiets?

U kunt een fiets huren bij de Fietsambassade Gent: www.defietsambassade.gent. Bovendien zijn een aantal P+R-parkings voorzien van Trapido-deelfietsen. Voor meer info over het ontlenen en de locatie, ga naar www.trapido.gent.

Ninove

We willen onze supporters aanmoedigen om met de fiets naar de finish van Omloop Het Nieuwsblad te komen. Daarom is er een fietsenstalling voorzien vlak aan de finish, in de Bevrijdingslaan ter hoogte van het Fedimmo-gebouw. 

Gent

De Lijn heeft een uitstekend aanbod om u naar Omloop Het Nieuwsblad te brengen. Tijdens de Omloop Het Nieuwsblad gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.delijn.be/gent.

Ninove 

Op www.delijn.be vindt u de dienstregeling om met De Lijn naar Ninove te reizen.

 

 

 

Gent

Vanuit heel wat gemeenten of steden geraakt u gemakkelijk met de trein in Gent. 

Het station Gent Sint-Pieters is op wandelafstand van Citadelpark. 

Of u neemt tram 1 aan het Gent Sint-Pieters tot aan de halte Korterijksesteenweg (op 350m van 't Kuipke). Komt u vanuit Antwerpen of Eeklo dan stapt u af in Gent Dampoort. Daar neemt u buslijnen 70, 71, 72, 76, 77 of 78 richting Gent Sint-Pieters. Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.belgianrail.be

Ninove

Via www.belgianrail.be kan u de dienstregeling vinden om met de trein naar Ninove te sporen. Vanaf het station is de aankomstzone gemakkelijk te voet bereikbaar via de Stationsstraat, Biezenstraat, Beverstraat en Burchtstraat.

Gent

Parkeer uw auto op een Park & Ride om dan over te stappen op het openbaar vervoer. Voor de heen-en-terug verplaatsing met De Lijn geniet u van voordelige tarieven (zie 'met het openbaar vervoer' hierboven). 

Op elke park-and-ride zijn er fietsenstallingen voorzien. Bovendien zijn een aantal P+R-parkings voorzien van Trapido-deelfietsen. Voor meer info over het ontlenen en de locatie, ga naar www.trapido.gent.

Wie met de motor naar de Omloop Het Nieuwsblad komt, vindt op de volgende plaatsen een parkeerplaats:

  • Charles de Kerckhovenlaan

EXPO THE LOOP (168 parkeerplaatsen) Gratis parking: TRAM 1

Louis Blériotlaan, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Vanuit Antwerpen (E17): Afrit R4/Expo-The Loop aan verkeerswisselaar Zwijnaarde en volg signalisatie Expo The Loop. Vanuit Kortrijk (E17): aan verkeerswisselaar E17 naar E40 richting Oostende en volg signalisatie Expo The Loop. Vanuit Brussel of Oostende (E40): afrit 14 richting Expo The Loop. Het gratis parkeerterrein bevindt zich tussen Ikea en Flanders Expo. Vervolgens reist u verder met tram 1 via het Sint-Pietersstation richting Korenmarkt tot aan de halte Kortrijksesteenweg (op 350m van 't Kuipke).

BOURGOYEN (250 plaatsen) Gratis parking: BUS 3

Driepikkelstraat 30, 9030 Mariakerke

Vanaf R4, afrit N9 Eeklo/Mariakerke. Volg Gent (N9). Na ongeveer 1 km, sla linksaf richting Mariakerke/Wondelgem. Daarna rechtsaf richting Mariakerke. Na ongeveer 2,5 km rechtsaf richting P+R. 

WATERSPORTBAAN (230 plaatsen) Gratis paring: BUS 38, 39

Zuiderlaan, 9000 Gent

Vanop R4 Binnenring: afrit E40/N466/Blaarmeersen. Eerste afslag rechts (Blaarmeersen). P+R op de linkerkant. Vanop R4 Buitenring/N466: afrit Gent N466/Blaarmeersen. Over de brug rechtsaf, volg Blaarmeersen. Tweede rechtsaf, Blaarmeersen volgen. Na bereiken Zuiderlaan, P+R aan linkerkant. 

GENTBRUGGE ARSENAAL (200 plaatsen) Gratis parking: TRAM 2

Brusselsesteenweg, 9050 Gentbrugge

Via E17 afrit 10, op N9 richting Melle: stap vlakbij de parking op tram 2 aan de halte Schooldreef.

OOSTAKKER (200 plaatsen) Gratis parking: BUS 76, 77, 78

Oude Bareel, 9041 Oostakker

Vanaf R4, afrit 3 Oostakker. Volg de N70 (Antwerpsesteenweg) richting Gent. P+R aan het koopcentrum Oude Bareelstraat. 

of met lijn 76,77,78. 

NEPTUNUS (148 plaatsen) Gratis parking: TRAM 1

Botestraat 98 en Blauwstraat, 9032 Wondelgem

Vanop R4, afrit Wondelgem. Aan het volgende kruispunt met verkeerslichten rechtsaf. Na ongeveer 1km rechtsaf (net over tramspoorovergang).

B-Parking Sint-Pietersstation: 

Naast de P+R mogelijkheden hierboven opgesomd, kunt u ook gebruik maken van de ondergrondse betaalparking aan het Sint-Pietersstation. Deze parking telt 1.580 plaatsen waaronder 47 plaatsen voor personen met een handicap, 9 Cambioplaatsen en 6 plaatsen voor elektrische wagens (met laadpunt). Is op een 15-tal minuten wandelen van 't Kuipke.

Het station wordt bediend door alle centrumlijnen en de nachtlijnen N1, N2, N4, N70, N76. GPS co√∂rdinaten inrit Parking : 51.036135; 3.704544 - Gent Sint-Denijslaan. De ondergrondse parking is rechtstreeks toegankelijk vanaf de R4 rond Gent via de Valentin Vaerewyckweg en de Timichegtunnel. Deze nieuwe weg is mogelijk nog niet opgenomen in alle routeplanners en GPS toestellen. 

Op volgende locatie zijn standplaatsen voor taxi's voorzien:

  • Sint-Amandsstraat

De taxi brengt u tegen een schappelijk tarief veilig en snel thuis. Meer informatie op www.stad.gent/taxi.

Ninove

Je kan het centrum bereikbaar via Preulegem, Mallaardstraat en Brusselstraat.

Voor het verkeer dat komt uit de richting van Brakel en rijdt in de richting van Brussel/Edingen, is er vanaf 12.30 uur een omleiding voorzien via de Albertlaan, Aalstersesteenweg en Koning Boudewijnlaan.

Voor het verkeer dat komt uit de richting van Aalst en rijdt in de richting van Edingen, is er vanaf 12.30 uur een omleiding via de Halsesteenweg, Brusselseheerweg, Kasseide, Vreckom, Linkebeek en Rozelaarstraat.

Parkeren kan aan het station, op de Mallaardparking of aan de Koning Boudewijnlaan. De parkings aan het Dr. Frans Hemerijckxplein, het Paul De Montplein en de OCMW-parking zijn op 2 maart voorbehouden voor de organisatie van Omloop Het Nieuwsblad.

Gent

Parkeren in het Citadelpark is verboden.

In een aantal straten in de omgeving van het Citadelpark bevinden zich voorbehouden bewonersplaatsen. De parkeerwachters controleren daar intensief. Wie zijn wagen toch op een bewonersplaats parkeert zonder geldige vergunning, riskeert een retributie van 80 euro per drie uur.

Parkeergarage Savaanstraat – Volg P4 

Er zijn 588 plaatsen, waaronder 4 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. De parking is 24/24u open.

Parkeergarage Sint-Pietersplein – Volg P10 

Op 250 m van 't Kuipke - 24/24u geopend. Deze parking telt 700 parkeerplaatsen, waaronder 9 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Ze beschikt ook over 2 oplaadpunten voor elektrische wagens.

Automobilisten kunnen ook terecht in de volgende niet-stedelijke parkings: 

Parkeergarage Zuid – volg P3 

Deze parking bevindt zich onder het Gent-Zuid shoppingscenter en de openbare bibliotheek. Er zijn 1034 plaatsen waaronder 2 voor personen met een handicap. 

Parkeergarage Kouter – volg P5 

Deze parking telt 425 plaatsen waaronder 8 plaatsen voor personen met een beperking en 1 met een oplaadpunt voor elektrische wagens. 

Ninove

Parkeren kan aan het station, op de Mallaardparking of aan de Koning Boudewijnlaan. De parkings aan het Dr. Frans Hemerijckxplein, het Paul De Montplein en de OCMW-parking zijn op 2 maart voorbehouden voor de organisatie van Omloop Het Nieuwsblad.

Gent

Meer info via pieter.remmerie@inter.vlaanderen
Rond het 't Kuipke zijn verschillende, gratis parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking, ook waar betalend parkeren of blauwe zone geldt. Gratis parkeren geldt echter niet in de ondergrondse parkings. 

Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag u wel niet parkeren op voorbehouden bewonersplaatsen

Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap op volgende locaties: 

  • Charles de Kerchovelaan (ter hoogte van de Leopoldskazerne) 
  • Sint-Amandstraat 
  • Voetweg 

Ninove

Meer info via pieter.remmerie@inter.vlaanderen