Info

Omloop Het Nieuwsblad 2019 - praktische informatie

De koers is weer in het land, te beginnen met dé opener van het klassieke wielerseizoen: Omloop Het Nieuwsblad. Op deze pagina vindt u alle praktische informatie over de teampresentatie in 't Kuipke, de start aan de Emile Clauslaan in Gnet en de finish aan de Onderwijslaan in Ninove. U kan via deze pagina ook het koersblad lezen.

Net als vorig jaar vindt de teampresentatie dit jaar plaats in het Gentse Kuipke. De toegang tot de Floraliënhal en 't Kuipke is volledig gratis voor alle wielerfans. Tijdens deze geweldige show worden alle teams bij de elite mannen en elite vrouwen voorgesteld. 

De deuren van 't Kuipke zullen openen om 08u30. De presentatie wordt op gang getrapt met een ceremoniële opening met dj om 09u00 en vanaf 09u30 zullen de teams worden voorgesteld. Om 11u35 wordt het startschot gegeven op de Emile Clauslaan voor de elite vrouwen, om 11u43 volgen de vrouwen. 

De volgorde waarin de teams zullen worden voorgesteld op het podium, inclusief de bijhorende uren vindt u hier.

De teamzone, waar de renners en rensters zich klaarmaken voor de start, bevindt zich aan de Floraliënhal (zone SMAK/Kuipke) en is vrij toegankelijk. 

Bekijk hier het plannetje.

Mis niets van de startpresentatie in ’t Kuipke dankzij Proximus! Zaterdagochtend wordt de ploegvoorstelling van elite mannen én vrouwen live gestreamd via de Facebook-pagina Proximus Sports, vanaf 09u30.

Vanaf 11u40 kan je op hetzelfde kanaal de wedstrijd bij de vrouwen live volgen!

Zowel de mannen- als vrouwenwedstrijd komt aan op de Onderwijslaan in het centrum van Ninove.
U hoeft in Ninove niets van de Omloop te missen: vanuit de fanzone op de Onderwijslaan kan je de wedstrijd bij de mannen volgen op groot scherm. In de fanzone kan je eten en drinken kopen. 

De teamzone met alle rennersbussen bevindt zich aan de Centrumlaan en is vrij toegankelijk voor supporters.

Bekijk hier het plannetje.

Het jaarlijkse Koersblad - editie Omloop Het Nieuwsblad staat ook dit jaar weer boordevol interessante artikels, leuke anekdotes, een parcoursoverzicht en nuttige informatie. Ontvang jouw geprinte editie tijdens Omloop Het Nieuwsblad langs het parcours, of lees hier de online versie vanaf 27/02!

Dit jaar in het koersblad:

Interviews met:

Michael Valgren Andersen & Christina Siggaard - winnaars Omloop Het Nieuwsblad 2018

Roger De Vlaeminck - 50 jaar geleden winnaar Omloop

Alexis Ryan - tweede in de Omloop 2018

Jürgen Roelandts - Movistar voor het eerst aan de start 

 

Met prognoses van:

José Been 
Thijs Zonneveld

 

Lees hier het volledige Koersblad - Editie Omloop Het Nieuwsblad.