Info

Omloop Het Nieuwsblad 2020 - praktische informatie

De koers is weer in het land, te beginnen met dé opener van het klassieke wielerseizoen: Omloop Het Nieuwsblad. Op deze pagina vindt u alle praktische informatie over de teampresentatie in 't Kuipke, de start aan de Emile Clauslaan in Gent en de finish aan de Onderwijslaan in Ninove.

Ook dit jaar vindt de startpresentatie plaats in het Gentse Kuipke. De toegang tot de Floraliënhal en 't Kuipke is volledig gratis voor alle wielerfans. Tijdens deze geweldige show worden alle teams bij de elite mannen en elite vrouwen voorgesteld. 

De deuren van 't Kuipke zullen openen om 08u30. De presentatie wordt op gang getrapt met een ceremoniële opening met dj om 09u00 en vanaf 09u30 zullen de teams worden voorgesteld. Om 11u35 wordt het startschot gegeven op de Emile Clauslaan voor de elite mannen, om 11u43 volgen de vrouwen. 

De volgorde waarin de teams zullen worden voorgesteld op het podium, inclusief de bijhorende uren vindt u hier.

De teamzone, waar de renners en rensters zich klaarmaken voor de start, bevindt zich aan de Floraliënhal (zone SMAK/Kuipke) en is vrij toegankelijk. 

 

Kan je niet aanwezig zijn in Gent, maar wil je de startpresentaite toch graag volgen? Dat kan, dankzij Proximus! Je kan de teampresentatie integraal bekijken op het Pickx-platform van Proximus (9u45 tot 11u30).  

Niemand hoeft ook maar een seconde te missen van de startpresentatie of wedstrijd bij zowel mannen als vrouwen. De startpresentatie en wedstrijd bij de vrouwen zullen live te volgen zijn via de livestream op het Pickx-platform van Proximus. Voor de mannen is het aangeraden af te stemmen op Sporza.

 

Livestream teampresentatie: 9u45 tot 11u30

Livestream Omloop Elite Vrouwen: 12u00 tot einde

Sporza - Omloop Elite Mannen: vanaf 13u30

Zowel de mannen- als vrouwenwedstrijd komt aan op de Onderwijslaan in het centrum van Ninove.
U hoeft in Ninove niets van de Omloop te missen: vanuit de fanzone op de Onderwijslaan kan je de wedstrijd bij de mannen volgen op groot scherm. In de fanzone kan je eten en drinken kopen. 

De teamzone met alle rennersbussen bevindt zich aan de Centrumlaan en is vrij toegankelijk voor supporters.

Bekijk hier het plannetje

 

Wil je op zaterdag 29 februari shoppen in Ninove? De parking van Ninia Shopping Center is die dag gratis beschikbaar voor de bezoekers van stad Ninove! 

Alle mobiliteitsinfo kan je hier terugvinden.

 

LAGE EMISSIEZONE GENT

Om de luchtkwaliteit te verbeteren is de Gentse binnenstad of de zone binnen de stadsring (R40) een lage-emissiezone. Enkel voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, mogen in de zone rijden. Toegelaten voertuigen met buitenlandse nummerplaat moeten zich eerst registreren. Mag jouw auto in de lage-emissiezone? Neem je autopapieren en vul de test in op www.lez2020.gent.

 

PARKING NINOVE

Wil je op zaterdag 29 februari shoppen in Ninove? De parking van Ninia Shopping Center is die dag gratis beschikbaar voor de bezoekers van stad Ninove! 

START GENT

  • ELITE MANNEN: 11u35
  • ELITE VROUWEN: 11u43

 

HAAGHOEK-LEBERG

  • ELITE VROUWEN: 12u59
  • ELITE MANNEN (3x): 12u42 - 14u23 - 15u42

 

MUUR VAN GERAARDSBERGEN

  • ELITE VROUWEN: 14u51
  • ELITE MANNEN: 16u13

 

BOSBERG

  • ELITE VROUWEN: 14u58
  • ELITE MANNEN: 16u19

 

FINISH NINOVE

  • ELITE VROUWEN: 15u19
  • ELITE MANNEN: 16u38