Bekijk het overzicht

Tiesj Benoot: "Weer een stap gezet"

27 February 2016

Tiesj Benoot mocht best tevreden zijn met zijn knappe derde plaats. Hoopte hij stiekem om iedereen te verrassen? "Ik had nog wel iets in gedachten in de finale. Ik zat in Van Avermaet zijn wiel maar plots zette Sagan mij in de wind. Het ontbrak me wat aan punch, maar ach... Van Avermaet en Sagan zijn op dit soort aankomsten sowieso de twee sterkste renners ter wereld. Het is dus geen ramp dat ik het hier niet gehaald heb", klonk het nuchter.

"Het belangrijkste is dat ik het gevoel heb dat ik deze winter weer een stap vooruit gezet heb. Deze prestatie bevestigt dat alleen maar. Volgende week wil ik die goede lijn doortrekken in de Strade Bianche." Tot slot had Benoot ook nog lovende woorden over voor zijn ploegmakkers bij Lotto Soudal. "Ze legden de boel lam achter mij en daar spreekt enorm veel vertrouwen uit. We hebben met deze vriendengroep misschien wel onze beste ploeg in jaren."

Peter Sagan: "Minder energie in het slot"

Peter Sagan raakt klaar voor Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. "Al is die laatste nog ver weg", grinnikte de Slovaak na zijn tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik hou wel een goed gevoel over aan vandaag. Het was mijn eerste wedstrijd in een maand tijd, vandaar dat ik in het slot misschien wat minder energie over had. Ik knapte er voor al heel wat werk op. Of Van Avermaet mij verraste in de sprint? Hmm.. Niet echt", sloot hij mysterieus af.

Artikel: www.sportwereld.be

Foto: © Digitalclick

Gerelateerd nieuws