Bekijk het overzicht

Ontdek hier het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad 2022 voor beloften

24 June 2022

De start van de Omloop Het Nieuwsblad U23 wordt op zaterdag 2 juli gegeven in Borsbeke. De deelgemeente van Herzele ontvangt dan het beloftenpeloton in de Pastorijstraat voor een wedstrijd van 155 kilometer.  

De renners mogen zich aan een pittige wedstrijd met daarin enkele stevige kasseistroken en maar liefst 10 hellingen verwachten. Als opwarmertje krijgen ze de Lange Munte voorgeschoteld, de gekende kasseistrook van 2,5 kilometer. Nadien volgt met de Kattenberg de eerste helling van de dag. Kort daarna volgen de kasseien van de Holleweg en de combinatie Haaghoek – Leberg, één van de sleutelpunten in het parcours bij de profs.  

Ook de Paddenstraat staat op 2 juli op het menu. Na de kasseistrook op grondgebied Zottegem snijden de renners respectievelijk de Valkenberg, Wolvenberg en Molenberg aan om nadien opnieuw over de kasseien van de Haaghoek te dokkeren, opnieuw in combinatie met de Leberg. Vervolgens maakt het peloton zich op voor een passage op de Berendries en het duo Elverenberg – Vossenhol.  

Na 100 kilometer wordt de gekende Omloop Het Nieuwsblad finale ingezet met eerst de beklimming van de Muur van Geraardsbergen die even later wordt opgevolgd door de Bosberg, de laatste helling van de dag. Nadien zetten de renners opnieuw koers richting Herzele waar ze als afsluiter een plaatselijke ronde van 11 kilometer afwerken. Na 155 kilometer weten we omstreeks 16u35 uiteindelijk wie Arnaud De Lie aan de nieuwe finish in de Pastorijstraat in Borsbeke zal opvolgen.  

  • © Sophie Richez! © © Sophie Richez!

Gerelateerd nieuws