Bekijk het overzicht

Noorse Erik Nordsaeter Resell is twee Belgen te slim af in Omloop voor beloften

2 July 2018

Het wil maar niet lukken voor Lotto-Soudal U23 in de Omloop Het Nieuwsblad in Zottegem. Vorig jaar moesten Aaron Verwilst en Robbe Ghys de Fransman Tanguy Turgis laten voorgaan. Zaterdag was de Noor Resell de beste. 

Tuur Deprez, de Zwitser Johan Jacobs en de AustraliĆ«rs Nicholas White en Liam Magennis legden de basis voor de vlucht van de dag. De Brit Adam Lewis en de Noor Lars Saugstad pikten hun wagonnetje voorin aan. 

Op het plaatselijk circuit, met drie keer de kasseien van Lippenhove -en Paddestraat en de beklimmingen van de Berendries en Grotenbergestraat, dikte de kopgroep aan tot zesentwintig eenheden. 

"We hadden ook Alex Colman mee", vertelt nummer twee, Brent Van Moer. "In een latere fase geraakte ik weg met Van Dingenen en de latere winnaar. Het zag er goed uit tot een andere Noor (Skaarseth) en een ploegmakker van Van Dingenen (Debruyne) voor een reactie tekenden. Plots draaide het voorin niet meer rond. Na de slotklim van de Berendries wipte Resell weg en ik heb niet getwijfeld. In het slot pakte de Noor niet meer over. Beter tweede, dan met lege handen achterblijven." 

In de jacht op een profcontract scoorde Van Moer zaterdag goede punten. "Maar enkel winnen telt", schokschouderde een ontgoochelde Van Moer. "Straks weet niemand nog wie er tweede werd in de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften. 

Bron: Het Nieuwsblad