Bekijk het overzicht

Flanders Classics en GeoDynamics slaan opnieuw de handen in elkaar

11 February 2021

De koers is een spektakel dat vanuit verschillende plaatsen te volgen is: langs de weg, aan de finish, vanuit de zetel. Weinig wielerfanaten staan erbij stil dat de koers eigenlijk een gigantisch evenement is dat zich voortdurend verplaatst. Om het overzicht te behouden op die constant bewegende karavaan, werken Flanders Classics en GeoDynamics ook in 2021 nauw samen.

De wedstrijd, het peloton en de bijhorende wagenkaravaan die zich tijdens een wielerwedstrijd constant voortbewegen, brengt natuurlijk enorme logistieke uitdagingen met zich mee. Die uitdagingen zijn enkel in goede banen te leiden wanneer de organisatie voortdurend weet waar iedereen zich bevindt. Daarom slaan Flanders Classics en GeoDynamics de handen in elkaar.

Track & Trace

Wij voorzien een track & trace-systeem”, legt Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van het Kortrijkse GeoDynamics uit. “We installeren een compact trackingsysteem in specifieke voertuigen in de koers. Denk hierbij aan de rode en groene vlag, maar ook aan de wagen van de koersdirecteur of de openingswagen.”

“Onze software verzamelt al deze signalen en geeft die weer op een zeer overzichtelijke kaart met het te volgen koersparcours. Zo weet de organisatie in real time wie zich waar bevindt. Bij een eventueel probleem kan dan ook onmiddellijk ingegrepen worden.”

Een duidelijk wedstrijdoverzicht

Het voordeel is vanzelfsprekend. Waar men vroeger steunde op meldingen van seingevers, weet men nu te allen tijde hoe ver de koerskaravaan zich uitstrekt en waar de belangrijke pionnen zich bevinden.

“We hebben reeds 17 jaar ervaring op het gebied van tijdsregistratie en track & trace voor”, gaat Stijn Stragier verder. “De afgelopen jaren merken we echter dat deze elementen ook een doorslaggevende rol kunnen spelen bij evenementen. Rally’s, wielerwedstrijden, oldtimerevenementen,… telkens opnieuw passen we onze software zo aan dat de logistieke uitdaging voor de evenementorganisator een pak overzichtelijker wordt. Niet alleen sparen we zo voor hen heel wat tijd uit maar vermijden of beperken we ook eventuele probleemsituaties.”

“Een echte Flandrien die de koers maakt zullen we niet worden, maar met GeoDynamics zitten we wel steevast vooraan in het peloton!” sluit Stijn Stragier af.

  • © Lars Crommelinck © © Lars Crommelinck

Gerelateerd nieuws