Bekijk het overzicht

BK wielrennen in Gent eert Walter Godefroot

6 June 2019

Het Belgisch kampioenschap wielrennen gaat dit jaar door op zondag 30 juni in Gent, met start aan het stadhuis en finish aan de Watersportbaan. Zowel de elite mannen als vrouwen krijgen in de finale zeven lokale ronden in en rond Drongen voorgeschoteld.

Bij die-hard wielerfans zal die deelgemeente zeker een belletje doen rinkelen: het BK wordt een ode aan Drongenaar Walter Godefroot, die zelf twee keer Belgisch kampioen werd in 1965 en 1972
 

Media-aandacht
Als een van de organiserende partners kondigt Flanders Classics met trots aan dat de elite vrouwen minder dan twee uur voor de mannen zullen starten, om 10u15 om precies te zijn. De huidige Belgische kampioene Annelies Dom is heel tevreden met het startuur. "Bij de vorige edities moest je als wielrenster midden in de nacht opstaan om te eten, omdat wij drie uur voor de wedstrijd ontbijten", zegt ze daarover. De extra publieks- en media-aandacht die hiermee gepaard gaat, is volgens Dom een stap vooruit voor het vrouwenwielrennen. Voor de elite vrouwen staat een rit van 120 km op het programma.
 

Elite mannen
Het startschot voor de wedstrijd bij de elite heren wordt op het middaguur gegeven. Van het Emile Braunplein rijden ze via Merelbeke naar de eerste kasseistrook van de dag, de Lange Munte. Vanaf daar ligt de weg naar de Vlaamse Ardennen open. De renners leggen daar drie lussen van 18,4 km af, met onder meer de Paddestraat en Lippenshovestraat in Zottegem. Hierna trekken de mannen naar De Pinte en Sint-Martens-Latem, om zo in Drongen terecht te komen voor de zeven plaatselijke ronden van 15,7 km.

Meer info via www.bkgent2019.be

Gerelateerd nieuws