Bekijk het overzicht

Rennerspresentatie in 't Kuipke: zowel mannen als vrouwen aan het groot publiek voorgesteld

6 February 2018

De 73e editie van de Omloop Het Nieuwsblad, de tweede als UCI WorldTour-klassieker, wordt nóg groter en nóg spannender, dankzij het vernieuwde parcours met de start in het wielerhart van Gent en aankomst in Meerbeke (Ninove). ’t Kuipke in Gent zal worden omgetoverd tot een sfeervolle wielertempel om zo de koers op een gepaste manier te verwelkomen op Europese bodem.

Na het succes van de eerste editie, zijn alle wielerfans ook dit jaar op zaterdag welkom in ’t Kuipke voor de blijde intrede van de renners in Vlaanderen. Dat gebeurt opnieuw met een schitterende startpresentatie. En niet enkel de renners ondergaan een traditiegetrouwe eerste schouwing in de Vlaamse wielertempel bij uitstek, ook de rensters tonen zich ’s ochtends een eerste keer aan het grote publiek. De 24 damesploegen zullen namelijk net als de 25 mannelijke teams voorgesteld worden op het grote podium in ’t Kuipke tussen 9u00 en 11u15.

De hele show zal in goede banen geleid worden door StuBru-presentatoren Stijn Vlaeminck en Linde Merckpoel. Na hun geslaagde vuurdoop vorig jaar op het podium van de Ronde van Vlaanderen, zal het hen geen moeite kosten om het vuur in de pan te doen slaan.

Zowel de startpresentatie in ’t Kuipke als toegang tot het rennersdorp in de 'indoor' Floraliënhal, waar de bussen met de gladiatoren zullen toekomen, is vrij toegankelijk voor alle wielerfans. Het rennersdorp van de vrouwenteams is voorzien op de Hofbouwlaan en het Jan Hoetplein.

Resul Tapmaz, de Gentse schepen van Sport, is alvast blij dat de stad Gent en de Omloop elkaar opnieuw kunnen versterken. “De Omloop Het Nieuwsblad, dat betekent koers van het allerhoogste niveau in onze achtertuin. 24 februari zijn de ogen van wielerliefhebbers van over de hele wereld gericht op Gent voor de start van het wielerseizoen op Europese bodem. De opening van het klassieke wielervoorjaar is steeds een blij weerzien van wieleramateurs, -kenners en renners. Dit jaar is de Omloop Het Nieuwsblad nog sterker omkaderd met activiteiten.”

Start op dezelfde locatie voor Elite Mannen en Elite Vrouwen

Een primeur voor de editie van 2018 is dat de Elite Mannen en Elite Vrouwen gelijktijdig zullen starten op éénzelfde locatie, namelijk ter hoogte van het ICC Gent op de Emile Clauslaan. Met twee paddocks naast elkaar, beginnen de vrouwen aan hun Omloop op hetzelfde ogenblik als de mannen. Zodra de groene vlag bij de mannen vanop de Emile Clauslaan de Krijgslaan is opgedraaid, wordt bij de vrouwen het startschot gegeven op de Hofbouwlaan. Het startschot bij de mannen wordt gegeven om 11u30.

De winnares van vorig jaar, Lucinda Brand (Team Sunweb), reageert erg positief op de doorgevoerde wijzigingen. “Het samenbrengen van het mannen- en vrouwenpeloton is een heel belangrijke evolutie. Je ziet steeds meer evolutie in het vrouwenwielrennen en de media-aandacht maakt het interessanter voor sponsors om te investeren. Zo wordt het vrouwenwielrennen steeds professioneler.”

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

Voor wie het na deze wielerhoogdag voelt kriebelen om zelf op de fiets te kruipen, is er zondag 25 februari de jaarlijkse Omloop Het Nieuwsblad Cyclo. Deze wielertocht is dit jaar de opener van de ‘Etixx Classics Tour’. Wielertoeristen kunnen één dag na de profs zelf hun Omloop afwerken met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg als ultieme uitdagingen in het parcours. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 62km, 88km en 123km. Zij die voor de langste afstand kiezen, vertrekken net als de profs vanuit ’t Kuipke en de Floraliënhal. De aankomst is voorzien in Meerbeke. De organisator wil nog meer inspelen op het aantrekken van buitenlandse wielerliefhebbers, om zo van deze Omloop-zondag een nationaal en internationaal topevenement te maken.

Inschrijven voor de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo kan via: www.peloton.be

 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx
 • Digitalclickx © Digitalclickx