Bekijk het overzicht

Elite vrouwen strijden om de winst tussen Gent en Ninove

5 December 2017

In Ninove, de nieuwe aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad, is het parcours voor de editie van 2018 voorgesteld. Vanuit Gent rijden de rensters een stukje nostalgie tegemoet, want de laatste 60 km zijn identiek aan de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Ninove. Het orgelpunt van de 13e Omloop Het Nieuwsblad voor Elite Vrouwen moet het duo Muur van Geraardsbergen – Bosberg worden.

Ook voor de Elite Vrouwen is de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 24 februari de eerste grote afspraak van het nieuwe wielerseizoen. In hetzelfde decor als de mannen vatten de dames hun Omloop, die al sinds 2006 georganiseerd wordt, aan vanuit Gent. De vrouwen leggen in totaal 122,2 km af en krijgen tussen Gent en Ninove acht hellingen en drie kasseistroken op hun bord. De laatste 60 km is identiek aan het parcours van de mannen.

De rensters krijgen dus eveneens het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen voorgeschoteld. Achtereenvolgens moeten de rensters de Berendries, de Valkenberg, Tenbosse, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg over, op weg naar de finish in Ninove. Daar weten we wie in deze 13e editie van de Omloop Het Nieuwsblad de opvolgster wordt van de Nederlandse Lucinda Brand.

“De laatste 60 km zijn identiek aan de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Ninove”, vertelt Wim van Herreweghe van Flanders Classics. “Deze finale, met exact dezelfde opeenvolging van hellingen, staat bij vele renners en wielerfans in het geheugen gegrift. Dat de eindmeet op exact dezelfde plaats geschilderd zal worden als vroeger, kan haast niet symbolischer.

Meer informatie over het parcours, met roadmaps en tijdstabellen vindt u hier terug.

Foto's: Marc Van Hecke; Digitalclickx