Ga direct naar de inhoud
Zaterdag 28 Februari 2015
70e Omloop Het Nieuwsblad
Nog 32 Dagen

Elite Vrouwen

25 ploegen Omloop Het Nieuwsblad bekend

15 Januari 2015

De organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad maakte de 25 ploegen bekend die op 28 februari zullen deelnemen aan de openingsklassieker bij de vrouwen. Voor deze tiende editie komen er maar liefst 19 UCI-ploegen aan de start: Lotto-Soudal Ladies (BEL), Topsport Vlaanderen-Pro Duo (BEL), Lensworld-eu-Zannata (BEL), Alé Cipollini (ITA), Be Pink La Classica (ITA), Inpa Sottoli-Giusfredi (ITA), Rabo Liv Women (NED), Liv Plantur (NED), Hitec Products (NOR), Velocio-SRAM (GER), Team Rytger (DEN), Poitou Charentes-Futuruscope.86 (FRA), Wiggle-Honda (GBR), Parkhotel Valkenburg (NED), Boels-Dolmans (NED), Orica-AIS (AUS), Matrix Fitness (GBR), Bigla (SUI) en het Lointek Team (ESP). Ook de nationale ploeg van de USA tekent present. Isorex, Napoleon Ladies, Keukens Redant, Autoglas Wetteren en Sprinters Malderen maken het deelnemersveld compleet.

 

 

Lees meer (op twitter.com)

Eén helling extra in Omloop Het Nieuwsblad

19 November 2014

De Omloop Het Nieuwsblad telt volgend jaar één helling meer dan de editie die dit jaar door Ian Stannard verrassend werd gewonnen vóór Greg Van Avermaet. De bijkomende kuitenbijter is de Kaperij in Maarkedal.

De Kaperij is duizend meter lang, telt maximaal een ­stijging graad van 9 procent en is gemiddeld 5,5 procent steil. In de streek is deze bult ook bekend als het Bosgat.

Lees meer (op nieuwsblad.be)

Kwaremont en Flanders Classics worden partner in de koers

23 Oktober 2014

Brouwerij De Brabandere (Bavikhove) slaat met Kwaremont - bier gebrouwen voor kopmannen – de handen in elkaar met Flanders Classics.

Op dinsdag 21 oktober werd met grote tevredenheid door beide partijen het contract ondertekend in het museum van de brouwerij in Bavikhove. Gezeten tussen mooie foto’s, tal van awards en nostalgisch reclamemateriaal werd opnieuw geschiedenis geschreven in het bestaan van de brouwerij.

Kwaremont en Flanders Classics worden voor minstens twee jaar partners. Hierdoor kan Kwaremont een tandje bijschakelen en zich officieel hét bier van de koers noemen! 

Wedstrijdverslag Omloop Het Nieuwsblad vrouwen

01 Maart 2014

Amy Pieters sneller dan Johansson en Armitstead

GENT – Amy Pieters heeft de negende editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. In een sprint met drie versloeg ze Emma Johansson, zelf al tweemaal winnares van de Omloop, en Elizabeth Armitstead. Enkele seconden later won Liesbet De Vocht de sprint van de eerste achtervolgers.

Laatste editie

 1. 1 Amy Pieters
 2. 2 Emma Johansson
 3. 3 Elizabeth Armistead
Herbeleef vorige editie

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 5 overwinningen
 2. 2 2 overwinningen
 3. 3 1 overwinning
   nog 32 dagen en het is zover!
   Flanders Classics