Ga direct naar de inhoud
Zaterdag 28 Februari 2015
70e Omloop Het Nieuwsblad
Nog 70 Dagen

Elite Vrouwen

Eén helling extra in Omloop Het Nieuwsblad

19 November 2014

De Omloop Het Nieuwsblad telt volgend jaar één helling meer dan de editie die dit jaar door Ian Stannard verrassend werd gewonnen vóór Greg Van Avermaet. De bijkomende kuitenbijter is de Kaperij in Maarkedal.

De Kaperij is duizend meter lang, telt maximaal een ­stijging graad van 9 procent en is gemiddeld 5,5 procent steil. In de streek is deze bult ook bekend als het Bosgat.

Lees meer (op nieuwsblad.be)

Kwaremont en Flanders Classics worden partner in de koers

23 Oktober 2014

Brouwerij De Brabandere (Bavikhove) slaat met Kwaremont - bier gebrouwen voor kopmannen – de handen in elkaar met Flanders Classics.

Op dinsdag 21 oktober werd met grote tevredenheid door beide partijen het contract ondertekend in het museum van de brouwerij in Bavikhove. Gezeten tussen mooie foto’s, tal van awards en nostalgisch reclamemateriaal werd opnieuw geschiedenis geschreven in het bestaan van de brouwerij.

Kwaremont en Flanders Classics worden voor minstens twee jaar partners. Hierdoor kan Kwaremont een tandje bijschakelen en zich officieel hét bier van de koers noemen! 

Wedstrijdverslag Omloop Het Nieuwsblad vrouwen

01 Maart 2014

Amy Pieters sneller dan Johansson en Armitstead

GENT – Amy Pieters heeft de negende editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. In een sprint met drie versloeg ze Emma Johansson, zelf al tweemaal winnares van de Omloop, en Elizabeth Armitstead. Enkele seconden later won Liesbet De Vocht de sprint van de eerste achtervolgers.

Amy Pieters wint omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen

01 Maart 2014

Terwijl de heren nog aan de echte finale moeten beginnen, zijn de dames die hun versie van de Omloop van Het Nieuwsblad betwisten, aan de eindmeet op het Sint-Pietersplein voorbijgekomen. De Nederlandse Amy Pieters haalde het voor Emma Johansson en Elizabeth Armistead. Enkele ogenblikken later finishte onze eigen Liesbeth De Vocht als vierde.

Lees meer (op nieuwsblad.be)

Laatste editie

 1. 1 Amy Pieters
 2. 2 Emma Johansson
 3. 3 Elizabeth Armistead
Herbeleef vorige editie

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 5 overwinningen
 2. 2 2 overwinningen
 3. 3 1 overwinning
   nog 70 dagen en het is zover!
   Flanders Classics